fbpx De acum, Barometrul european pentru ocuparea forței de muncă | Learning Network Mergi la conţinutul principal

De acum, Barometrul european pentru ocuparea forței de muncă

„Este un instrument foarte util pentru cei interesați de tendințele și evoluția pieței forței de muncă din Europa, și în special cele legate de munca temporară. Datele furnizate pot fi foarte ușor corelate cu factorii economici pentru a avea ulterior o imagine a relațiilor dintre trendurile economice și munca temporară”, a declarat Președintele Asociației Române a Agenților de Muncă Temporară, domnul Florin Godean, care, împreună cu Staffing Industry Analysts, consultantul mondial pe probleme de forță de muncă și ocupare și World Employment Confederation, asociația internațională la care este afiliată Asociația Română a Agenților de Muncă Temporară, au lansat Barometrul european pentru ocuparea forței de muncă.

Acesta reprezintă un instrument interactiv de cercetare ce acoperă indicatorii principali ai pieței muncii din 33 de țări și care este proiectat pentru a permite utilizatorilor săi să filtreze, să sorteze și să descarce grafice, statistici și perspective relevante referitoare la statutul ocupării forței de muncă din Europa.

Barometrul se folosește de datele raportate în timp real, de analizele cele mai noi furnizate de către Eurostat și de informațiile furnizate de asociațiile europene specifice referitoare la piața forței de muncă.

Astfel, acesta poate oferi într-un mod cât se poate de clar și precis datele și tendințele pieței, pe anumite perioade de timp și pe anumite arii geografice, fiind emis o dată la 4 luni, la datele noi din prezent oferite adăugându-se și istoricul începând cu trimestrul 2, 2016.

Privitor la aceste date oferite de Barometrul european pentru ocuparea forței de muncă, zonele principale acoperite de munca cu caracter temporar sunt activitățile agricole, construcțiile, industria manufacturieră, țara noastră fiind cotată în trimestrul 3 al anului 2018 la 66,2%, o medie cu  3% mai mică raportată la media europeană a aceleiași perioade.
 

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.