fbpx De ce conteaza inteligenta emotionala in coaching? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

De ce conteaza inteligenta emotionala in coaching?

Iata cinci idei despre coaching si inteligenta emotionala pe care ne-am bucura sa le comentezi alaturi de noi:

  • Clientii unui coach cauta schimbare. Insa cele mai multe schimbari nu ajung sa mai aibe loc din pricina lipsei de intelegere a impulsurilor emotionale. Prin dezvoltarea inteligentei emotionale doritorii de coaching pot accesa resursele lor de forta de interioara si pot cataliza procesul de transformare.
Citeste si articolul Declaratie de inteligenta
  • Clientii unui coach au nevoie sa isi imbunatateasca rezultatele. Acest lucru presupune imbunatatirea metodelor lor de a actiona dar si a modului in care accest lucru se reflecta, pragmatic, asupra lor. Avand un grad de inteligenta emotionala crescut ei pot remarca faptul ca impactul actiunilor lor nu se explica doar in termenii a ceea ce fac, ci si in termenii a cum fac acel lucru.
Citeste si articolul Cand inteligenta emotionala nu doar “suna bine” ci devine un obiectiv
  • Oamenii sunt si fiinte irationale, emotiile ne motiveaza pe toti in toate alegerile si actiunile noastre. Daca un coach nu poate surprinde acel motor intangibil al comportamentului uman, el nu va reusi sa inteleaga niciodata ce il motiveaza cu adevarat pe client. Numai un coach cu un grad mare de inteligenta emotionala, cu o educatie in acest sens, poate capta acest detaliu.
  • Emotiile sunt un filtru care da forma a ceea ce observam si a modului in care evaluam informatia. Inteligenta emotionala ii permite unui coach sa inteleaga si sa utilizeze aceste filtre astfel incat sa se poata apropria mai bine de client.
Citeste si articolul A fi inteligent emoțional sau a fi competent emoțional? Aceasta e întrebarea…
  • Emotiile sunt contagioase. Atunci cand un coach isi dezvolta coeficientul EQ (inteligenta emotionala), el isi imbunatateste, totodata, abilitatile de a genera emotii si accesa emotii astfel incat sa isi influenteze clientul in mod pozitiv, sa il ajute in drumul lui de reflectie, autocunoastere si motivatie.

Asteptam cu bucurie si curiozitate feedback-ul tau. Tu de ce crezi ca e importanta inteligenta emotionala in coaching?

Companie
Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.