fbpx De ce este importantă învățarea și dezvoltarea angajaților? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

De ce este importantă învățarea și dezvoltarea angajaților?

Află ce se întâmplă atunci când învățarea este o prioritate pentru organizația ta. 

În prezent, se cheltuiesc mulți bani pentru învățare și dezvoltare, dar cel mai important este că există un motiv bun pentru care se investește în continuare în învățare și dezvoltare, investiție care reprezintă un adevărat avantaj pe piață muncii.

Organizațiile au cheltuit aproximativ 1.296 de dolari per angajat pentru învățare în 2017. Aceasta reprezintă o creștere de 1,7% din 2016, când cheltuiala medie pe angajat a fost de 1.273 dolari.

Fără îndoială, oamenii din conducere observă cât de importantă este investirea în învățarea și dezvoltarea angajaților, deoarece aproape 50% dintre oamenii din conducerile companiilor consideră că pregătirea pe care angajații o primesc înainte de angajare nu este suficientă pentru ca aceștia să își poată valorifica cu adevărat potențialul, iar afacerile lor să aibă succes. 

Înlocuirea unui angajat este cu adevărat costisitoare

De fiecare dată când o afacere își înlocuiește unul dintre angajați, costul înlocuirii acestuia poate fi egal cu salariul sau pe 9 luni deoarece o astfel de înlocuire implică costuri de recrutare și de învățare a noului angajat pentru a înlocui acea persoană.

Nu este vorba doar de învățare, ci despre o învățare corespunzătoare.

După cum am discutat anterior, este esențial să investești în dezvoltarea angajaților deja existenți, astfel vei reduce posibilele costuri ulterioare de recrutare a unor noi angajați, dar acum depinde și cum alegi să înveșteți în dezvoltarea acestora. Primul pas ar fi să le descoperi angajaților tăi atât punctele forte și cele slabe, iar astfel veți descoperi nevoile de învățare pe care aceștia le au. 

Ce se întâmplă atunci când învățarea este o prioritate

Conform cercetărilor de la IBM, o creștere a nivelului de abilități în funcție de nevoile afacerii poate duce la economii anuale de 70.000 de dolari și o creștere de 10% a productivității atunci când echipele sunt bine instruite. Învățarea eficientă poate duce, de asemenea, la o mai mare motivație și satisfacție a angajaților, deoarece angajații se simt apreciați și capabili să crească și să se dezvolte de-a lungul carierei. Și foarte  important, învățarea și schimbarea sunt două noțiuni aflate în simbioză, deoarece acestea le permit organizațiilor să răspundă la schimbări și să se adapteze unei piețe din ce în ce mai competitive (și în continuă schimbare).

Care sunt rezultatele proceselor de învățare și dezvoltare?

Motivele pentru care investirea în învățarea și dezvoltarea angajaților este esențială într-o companie, sunt clare. Dar până la urma, care sunt rezultatele concrete? Ei bine, o învățare și dezvoltare corespunzătoare a angajaților va determina multă productivitate, eficiență, agilitate și siguranță. 

 

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.