fbpx Prioritatea CEO în 2023 - creșterea competențelor de leadership | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Prioritatea CEO în 2023 - creșterea competențelor de leadership

Conform studiului Global Leadership Forecast, publicat de compania de consultanță DDI în 2023 în 50 de țări, în top 3 preocupări ale unui CEO sunt atragerea și reținerea talentelor (aproape 60%), dezvoltarea unei noi generații de lideri (50%) și menținerea engagement-ului (45%).

Chiar și în contextul îngrijorării provenite de perspectiva unei noi recesiuni, managerii de top sunt mult mai preocupați de faptul că angajații cheie – specialiștii cu expertiză înaltă si viitorii lideri – pot să-i părăsească pentru un loc de muncă mai ofertant, să-și schimbe traiectoria de carieră sau chiar să-și întrerupă activitatea din cauza burn-out-ului. 

Aceste tendințe vin pe fondul faptului că anul trecut fluctuația de personal a crescut în 54% dintre companii, astfel că retenția oamenilor a devenit provocarea de bază a managementului și directorului de HR, dincolo de orice alte presiuni și schimbări economice sau sociale.

Printre factorii care influențează semnificativ retenția, liderii ineficienți și fără aptitudini interpersonale sunt motivul numărul 1 pentru care angajații și-ar putea dori să-și dea demisia în următorul an.

De aceea, organizațiile semnalează faptul că dezvoltarea competențelor de leadership reprezintă prioritatea nr. 1 pe agendele lor.

Iată care sunt cele 5 competențe pe care liderii ar trebui să le dezvolte în viitor, conform aceluiași studiu:

  1. Identificarea și dezvoltarea viitoarelor talente
  2. Gândirea strategică
  3. Managementul schimbării
  4. Prioritizarea în luarea deciziilor
  5. Influențarea celorlalți
dezvoltarea competențelor de leadership

Sursa - https://www.ddiworld.com/global-leadership-forecast-2023

Programele EXEC-EDU pregătesc liderii pentru a-și dezvolta aceste competențe cheie printr-o serie de programe de training, dar și prin mentoring și coaching. Iată două dintre cursurile pe care ți le recomandăm:

Leadership 36025 aprilie – 25 iulie – Cursul dezvoltă peste 10 competențe de leadership necesare în noul peisaj al pieței muncii, dar înainte de toate e un program transformațional, care include, în afara sesiunilor de training, un plan de dezvoltare personală ghidat de un coach. Iată doar câteva din punctele sale forte:

  • instrumente de autocunoaștere
  • coaching individual
  • educație ghidată de cai
  • traineri cu experiență în leadership

Leading Self, Leading Others25 – 26 mai – este un workshop practic de 2 zile, care introduce concepte de Analiză Tranzacțională în leadership, cu aplicabilități în zona de dinamici de echipă, self-leadership, comunicare asertivă, managementul conflictelor și motivarea oamenilor.  Trainerul este certificat la nivel global în analiză tranzacțională organizațională și propune o abordare aplicată și pragmatică în leadershipul echipelor.

Tags
Categorie
CEO EXEC-EDU

Oana Scarlat este CEO EXEC-EDU începând din iunie 2021, iar anterior a activat în marketing și vânzări, având 17 ani de experiență în industria de... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.