fbpx Eficiența în relaxare | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Eficiența în relaxare

Vorbeam cu un client în coaching despre cum reușește el să se relaxeze. Zice sigur pe el: „Dorm!”. Mi s-a părut amuzant! În lipsa unui răspuns clar din partea lui i-am sugerat să ia câte o pauză din când în când, să meargă în parc și să stea pe o bancă măcar o jumătate de oră. Întrebarea lui a venit fulger: „Și ce să fac în jumătatea aia de oră?!”.

Ne-am luat cu treaba și am pus semnul egalității între VIAȚĂ și A FACE. Avem tendința compulsivă de a face tot timpul câte ceva pentru a deveni mai eficienți și pentru a ne trăi viața. E o tendință nouă în istoria umanității, de la epoca industrială încoace. Și este o tendință care generează o competiție care ne consumă enorm de multe resurse.

E important să fii eficient în ceea ce faci. Astfel reușești să folosești resursele eficient și să obții rezultatele dorite. În același timp e important să fii eficient în relaxare. E important să poți trăi momentele de relaxare la maximum. Cu alte cuvinte, e important să experimentezi și celălalt capăt al spectrului. De ce?

Pentru că în acest mod ajungi să trăiești starea de flux. Starea în care ești relaxat în acțiune. Sau mai este cunoscută sub denumirea de „concentrare relaxată”. Contradicție în termeni? Nicidecum!

Imaginează-ți o scală care are la un capăt ACȚIUNE și la celălalt RELAXARE. Starea de flux e undeva la mijlocul scalei pentru că este un mix frumos între cele două. Ca să poți experimenta starea de flux (starea de mijloc) e important să experimentezi ambele capete ale scalei. Altfel vei rămâne cantonat într-una din ele și vei deveni frustrat în timp.

Așadar, dacă ești un om muncitor și dornic să obțină rezultate (este că „om muncitor” sună altfel decât „om performant”?), învață să te relaxezi. Învață să fii eficient în relaxare. A nu face nimic este uneori o binecuvântare pe care toți ne-o dorim, dar nu neapărat o și folosim.

Cum devii eficient în relaxare? Simplu! Experimentând relaxarea și bucurându-te de ea! Cu cât te relaxezi mai mult, cu atât devii mai eficient. Nu știi cum să faci? Îți arată corpul tău. Tot ce ai de făcut este să fii atent la semnalele lui. Dincolo de asta, găsești în prezent o grămadă de informații pe internet referitoare la acest subiect.

Iar beneficiile vin în timp sub forma liniștii interioare care îți generează mai multă claritate în tot ceea ce faci. Așadar, succes în relaxare!

Categorie

Sunt dezvoltator de oameni dedicat lucrului cu oameni și companii care doresc să obțină rezultate... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.