fbpx Exelo: Trandul pentru 2015 - programele de lunga durata | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Exelo: Trandul pentru 2015 - programele de lunga durata

Raluca Cimpea ne-a povestit despre noutatile din domeniul trainingului si a programelor de dezvoltare din portofoliu companiei Exelo.

Learning Network: Cum a debutat 2015?

Raluca Cimpea: Bine. Sezonul de iarna a fost peste media ultimilor ani …. Iar recuperarea de dupa perioada de sarbatori a fost mai scurta.

L.N: Care sunt trendurile conturate pentru acest an?

R.C: Unul din trendurile acestui an sunt programele de lunga durata, componenta teoretica 2-8 zile (impartite in sesiuni) urmate de aplicare practica, lucru “on the job”, mentoring si coaching in intilniri lunare.

L.N: Care sunt cele mai cautate programe la final de Q1?

R.C: Finalul primului trimestru a fost marcat de cerinte in domeniile de analiza de business, managementul si imbunatatirea proceselor si excelenta operationala

L.N: Ce se intampla cu programele de tip open? Mai sunt cautate? Sau companiile s-au orientat spre in-house?

R.C: EXELO prezinta in format open circa 10-15% din totalitatea programelor prezentate in Romania.

Sunt cautate in general cursurile pentru certificare internationala / nationala. Cursurile EXELO sunt certificate la nivel international de PMI si IIBA, doua din cursurile in domeniul managementului de proiect fiind premiate international.

L.N: Pe ce program sau programe mizati anul acesta?

R.C: Anul acesta avem solicitari pentru programe cu derulare intre 6 luni – 1an, Construim solutii adaptate pentru organizatii de diverse dimensiuni, din domeniul privat si public. Abordarea integrata, de la evaluarea nevoii pana la masurarea succesului, ne permite sa croim solutii adecvate. Toti cei implicati (manager de program, consultanti, director de produse, traineri, personal administrativ) sunt dedicati pentru a oferi o experienta de training de nivel inalt.

Lucrând în colaborare apropiată cu clientul, folosim experiența și cunoștințele în domeniul proceselor de business pentru a crea și implementa soluții care generează rezultatele așteptate. În abordarea situațiilor de schimbare sau de optimizare operațională, colaborăm cu clientul pentru identificarea aspectelor relevante, transferul tehnicilor și abilităților necesare pentru obținerea de beneficii maximale.

L.N: Ati adus ceva nou pe piata in 2015?

R.C: Noutatile anului 2015 sunt: Managementul initiativelor de Business si Simulatorul de Business, ca suport de exersare, evaluare, luare a deciziilor.

Managementul initiativelor de Business – cu o durata de 6 luni, este o noutate pe piata romaneasca de formare si dezvoltare. Programul abordează profesionist inițiativele de business prin parcurgerea etapelor de concepere, proiectare, implementare, evaluare si exploatare a soluțiilor de business.

Simulatorul de Business este prezentat in colaborare cu SimTeam si este o platformă de simulare de business care modelează operațiunile unei organizații orientate spre cunoaștere. Ea permite participanților să înțeleagă provocările operaționale ale unei organizații bazate pe proiecte.

L.N: Care este cea mai mare provocare cu care v-a intampinat 2015?

R.C: In conditiile in care numarul de conversatii deschise cu partenerii nostri a fost mare, principala provocare a fost sa putem raspunde solicitarilor in cel mai scurt timp si la nivelul de profesionalism asteptat. 

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.