fbpx Extinde-ți zona de confort | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Extinde-ți zona de confort

Din punct de vedere psihologic, zona de confort este o graniță mentală artificială în care iți păstrezi un sentiment de securitate și în afara căreia te confrunți cu un mare disconfort. În mare parte, zona de confort este o reflectare a imaginii tale de sine și a modului în care crezi și aștepți să se întâmple lucrurile.

Când te afli într-o situație inconfortabilă sau una care nu se potrivește așteptărilor tale, ai face orice să te simți din nou confortabil. Mulți oameni decid să rămân în locuri de muncă sau relații care nu mai reprezintă de mult timp un mediu plăcut în care să poată să evolueze zi de zi, doar pentru că se tem de necunoscut. 

Adevărul este că dacă alegi să rămâi mereu în zona ta de confort nu vei afla niciodată de ce ești capabil să faci sau care este adevăratul tău potențial. Adevăratele reușite vin atunci când iți dai voie să te aventurezi măcar puțin în afara zonei tale de confort. Dacă, totuși, iei decizia de a te deplasa dincolo de circumstanțe, oameni și experiențe cu care ești deja familiar, iți vei da ocazia să pășești pe calea dezvoltării personale, o cale care te obligă să iți testezi limitele și să devii ușor, ușor omul care ai vrea să fii.

Urmează să împărtășesc cu tine câteva lucruri care ți-ar putea fi utile dacă dorești în viitorul apropiat să iți ieși mai mult din zona de confort:

Dacă de obicei ești o persoană sedentară, ia o pauză de la citit sau calculator și găsește o activitate fizică la care poți participa și de care să te poți bucura.

Dacă ești o persoană timidă și ai probleme când vine vorba să vorbeșți în fața oamenilor, alătură-te unui grup precum Toastmasters International, unde eșți încurajat să vorbeșți în public. Cu cât ai parte de mai multă practică, cu atât vei fi mai confortabil și cu atât vei avea mai multă încredere tine.

Învață o limbă străînă, învață să cânți la un instrument muzical sau practica un sport nou. Oricare dintre aceste activități iți vă permite să iți ieși din zona de confort într-un mod satisfăcător, deoarece vei fi înconjurat de persoane care învață și ele, de asemenea, ceva nou.

Învață să ceri ajutor. Asta este o problemă regăsită la foarte mulți dintre noi, inclusiv eu mă număr printre aceștia. Cu toții avem nevoie de ajutor din când în când, și chiar dacă credem sau nu, majoritatea oamenilor se bucură când le oferim ocazia să dea o mână de ajutor. Poți începe cu ceva ușor, cum ar fi să ceri cuiva o rețetă sau o recomandare pentru un restaurant.

În cele din urmă, trebuie să știi că dacă vrei să ai o realizare nouă sau să obții ceva ieșit din comun, ieșirea din zona de confort este o necesitate!

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.