fbpx Ferruccio Fiordispini: Emergenetics este un instrument de creștere a productivității | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Ferruccio Fiordispini: Emergenetics este un instrument de creștere a productivității

Interact a organizat în perioada 16-18 mai o nouă certificare Emergenetics, un instrument psihometric de ultimă generație, cu aplicații în leadership, comunicare și eficiența echipelor. Master Trainer a fost Ferruccio Fiordispini, cu o experiență de peste 25 de ani în general management, în industrii precum FMCG și farma. Am stat de vorbă cu el despre Emergenetics.

Learning Network: Ce înseamnă Emergenetics pentru tine? Care este definiția ta personală? Și de ce ai ales acest instrument?

Ferruccio Fiordispini: Pentru mine Emergenetics este important pentru că am avut ocazia să îl testez acum 20 de ani și de atunci am devenit fan. Asta chiar în condițiile în care pe vremea aceea nu eram HR specialist, trainer sau HR manager. Lucram în business ca director comercial și director general. Definiția Emergenetics pe care eu o consider cea mai clară și simplă este că e un instrument de creștere a productivității. Spun productivitate pentru că un factor important și de impact al acesteia este cooperarea, iar Emergenetics crește semnificativ șansele ca indivizii și grupurile să coopereze eficient.

L.N: Cum ai descrie Emergenetics, aplicabilitatea lui și importanța pentru cineva care nu cunoaște instrumentul?

F.F: Emergenetics oferă o poză foarte concretă și în același timp ușor de înțeles a preferințelor de gândire și comportament ale unei persoane. Iar asta nu înseamnă că este simplist, dimpotrivă. Sunt atribute pe care le explică acest profil ce se combină în moduri foarte diferite și subtile, iar asta creează o imagine complexa a unei persoane, ne împiedică să punem oamenii într-o căsuță. Instrumentul trebuie privit într-un mod holistic.

L.N: Care este importanța Emergenetics pentru organizațiile de azi și pentru cele ale viitorului?

F.F: Mai ales azi, dar cred că și pe viitor, cooperarea este un aspect absolut esential. Asta se întâmplă și pentru că rolurile și tehnologiile se schimbă din ce în ce mai rapid. Desigur că oamenii trebuie să fie competenți în ceea ce fac. Dar, poate la fel de important, oamenii trebuie să fie capabili să colaboreze rapid și eficient. Iar Emergenetics îi ajută să dobândească această competență într-un mod foarte practic, ce ține cont de felul lor de a fi.

L.N: În ce mod se diferențiază acest instrument de altele asemănătoare pentru indivizi, dar și în interesul organizațiilor?

F.F: Într-adevăr, sunt multe tipuri de psihometrice și metodologii. După cum spuneam mai devreme, Emergenetics este extrem de simplu de implementat, fără să fie simplisit. În plus, Emergenetics adaugă 3 elemente cheie, așa-numitele preferințe de comportament, care vin în completarea preferințelor de gândire, ceea ce îl face mai complet și mai complex. Asta înseamnă că este un instrument foarte valoros pentru indivizi, în situații de coaching, de exemplu, cât și pentru organizații. De exemplu, atelierul prin care participanții descoperă instrumentul se numește ”Meeting of the Minds” – o întâlnire a minților, iar asta explică foarte bine scopul pentru care a fost creat.

L.N: În lumea noastră modernă și digitalizată, care crezi că sunt lucrurile cele mai de seamă în business? Dar în învățare?

F.F: Tocmai pentru că operăm într-un mediu aflat în continuă schimbare, este din ce în ce mai important ca oamenii din companii sau din alte zone de business să poată învăța, să se poată adapta și dezvolta într-un mediu plin de provocări. Iar o parte importantă din asta este a face ca lucrurile să meargă, împreună cu alții, pentru că niciodată nu suntem singuri. Suntem creaturi sociale și fiecare tip de activitate este și va fi tot mai mult o chestiune ce ține de colaborare. Chiar dacă tehnologiile oferă suport și, în unele cazuri, înlocuiesc complet joburi.

L.N: Mesajul tău pentru comunitatea Learning Network și cititorii săi?

F.F: Mesajul meu este că Emergenetics este o ocazie interesantă de a introduce in companie, sau în activitatea profesională a unui trainer sau coach un instrument foarte practic și versatil, cu rată mare de adopție și folosire, atât în rândul specialiștilor în resurse umane, cât și al managerilor. De asemenea, prin aplicația mobilă cu care vine la pachet, se adaptează nevoilor actuale ale indvizilor și echipelor, deoarece îi însoțește în activitatea lor zilnică prin sugestii și informații legate direct de particularitățile lor.

Interviu realizat de Simona Stan.

Companie
Categorie

Ferruccio has more than 25 years business experience in international management, general management, marketing and human resources development,... vezi profilul complet

Specialist în comunicare şi imagine publică şi internă în domeniul de business si politici sociale, marketing online și PR. Learning... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.