fbpx Graham Lowe - când antrenorul devine … coach | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Graham Lowe - când antrenorul devine … coach

“Cel mai loial individ, un coach de nivel mondial, un inovator strălucit, un lider înnăscut, un tip grozav şi un tată extraordinar”.

Kevin Roberts, Saatchi and Saatchi Worldwide CEO

[[{"fid":"3394","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"225","width":"300","style":"float: left; margin: 10px;","alt":"Graham Lowe","title":"Graham Lowe","class":"media-element file-default"}}]]Graham Lowe este un fost antrenor neozeelandez de rugby. Dacă ne gândim la legătura dintre coaching în general şi sport el este, cu siguranţă, o figură emblematică în acest sens. Recunoscut, ascultat şi admirat dincoace de antipozi Lowie, cum îi place să îşi mai spună, este nu doar un coach de succes în domeniul lui, ci şi un speaker remarcabil ale cărui idei şi valori au inspirat o lume întreagă. Aceasta pentru că el s-a folosit de propria experienţă de viaţă depăşind graniţele lumii sportului, generalizând ceea ce a descoperit că este folositor în acest domeniu. Activitatea lui ca antrenor a fost completată de cea de administrator şi CEO al Manly-Warringah Sea Eagles, un club profesionsit de rugby australian. Viziunea lui a reuşit să atragă atenţia comunităţii de business din Noua Zeelandă.  Principiile pe care le-a folosit în sport şi-au dovedit ulterior aplicabilitatea în coaching-ul de business şi în life coaching, iar Lowie a căpătat faimă şi admiraţie la nivel internaţional.

Graham acordă o importanţă mare valorilor etice. El consideră că mândria, altruismul, umilinţa, loialitatea, dedicaţia sunt elemente fundamentale pentru viaţă în general, şi, desigur, pentru sport şi business.

Experienţa personală a unor accidente grave l-a determinat să abordeze frecvent problema sănătăţii şi a îngrijirii. Însă una din schimbările marcante care şi-au pus amprenta asupra abordării lui de coaching a fost venirea pe lume a gemenilor lui. Apariţia lor l-a provocat pe Graham la un proces de redescoperire şi reinventare. Experienţa acesta de viaţă - nu doar de părinte -  s-a materializat în 2009 în cartea “Me and My Little Blokes”. Ea prezintă 12 principii ale performanţei, echilibrului şi armoniei interioare şi cu cei din jur:

  1. Planifică-ţi un an de succes.
  2. Află ce însemnă să ai o echipă câştigătoare.
  3. Lasă oamenii să îşi facă treaba.
  4. Expresia „nu pot” nu există – n-o folosi.
  5. Exersează până la ora stingerii.
  6. Caută compania oamenilor de calitate.
  7. Ai grijă să nu mori întrebându-te.
  8. Trage în vulturi nu în vrăbii.
  9. Fii primul care inovează.
  10. Schimbă atacul mereu.
  11. Rezistă la durere.
  12. Descoperă din timp puterea echipei tale.

Care este, pentru tine, cel mai important dintre cele 12 principii?

Ce notă ţi-ai da, de la 1 la 10, pentru aplicarea fiecăruia ?

Ce ai putea face să îţi îmbunătăţeşti scorul... vieţii?!

Articol publicat in Coaching Network nr. 1/2011

Categorie

Deşi am la bază studii de filosofie, în ultimii doi ani m-am concentrat mai degrabă pe cele de training, în cadrul unui master al Facultăţii... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.