fbpx Invata sa ii citesti pe cei din jur | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Invata sa ii citesti pe cei din jur

Despre decodificarea profilului interlocutorului

Fiecare persoana are metodele ei prin care ia decizii in diverse situatii. Acestea sunt procese interne, non-verbale. De fiecare data cand o persoana decide despre un lucru ca este corect/gresit sau ne/potrivit, ea foloseste aceste procese de gandire.

Cuvantul sau expresia pe care persoana o alege pentru a exprima procesul intern de a decide ce e bine sau rau reprezinta acel punct cheie pe care, daca persoana il aude, va arata o crestere a nivelului de energie si motivatie de a actiona spre o anumita directie.

Spre exemplu, daca ai fi interesat sa participi la un curs, ce ai raspunde la intrebarea “ce iti doresti de la un curs”? Stiu ce as raspunde eu: imi doresc sa capat mai multe cunostinte care sa-mi permita sa-i inteleg mai bine pe cei din jurul meu.

Daca m-as pune acum in locul unui vanzator de cursuri as continua: “ca sa-i intelegi mai bine pe cei din jurul tau ai nevoie sa stii sa citesti printre randuri, sa intelegi dincolo de cuvinte ce este important pentru ceilalti, sa stii ce cuvinte sa folosesti astfel incat cei din jurul tau sa te inteleaga cu adevarat?

Ce iti doresti de la un job? Cum stii ca ai facut o treaba buna? Care este calea cea buna pentru a-ti creste sansele de succes?

Intrebarile sunt importante, dar modul in care decodifici raspunsurile face diferenta!

Bazat pe structurile verbale si non-verbale ale raspunsurilor la intrebari precum cele de mai sus, vei putea trage concluzii specifice legate de nivelul motivational, stilul de lucru, organizarea muncii si mecanismele interne de reglaj al nivelului de stres. De asemenea, vei putea face o estimare corecta a abilitatii de cooperare si in legatura cu atitudinea antreprenoriala a candidatilor, angajatilor sau a clientilor

In cursul 8 Minutes Interview sunt folosite Metaprogramele NLP, acele filtre perceptuale utile pentru a identifica cum o persoana percepe informatia si cum reactioneaza in diverse situatii.

Astfel vei invata sa-i citesti pe cei din jur prin exercitii practice si exemple video, vei invata cum sa evaluezi rapid o persoana pe baza unei game largi de tipare comportamentale.

Din structurile verbale si non-verbale ale raspunsurilor primite la doar 12 intrebari, poti sa ajungi la concluzii specifice in legatura cu tiparele de gandire si de comportament ale interlocutorului tau si, astfel, sa ai o arie bogata de alegeri in ceea ce priveste interactiunea cu acesta.

Afla aici mai multe despre programul 8 Minutes Interview sustinut de Peter Schutz.

Companie
Categorie

Este Professional Coach in urma absolvirii programului de formare NLP Practitioner in Coaching & Mediere cu Mind Master si The Austrian... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.