[email protected] 0770 414 202

Jim Bagnola si vizunea sa despre lideri si leadership


In data de 6 iunie Jim Bagnola revine in Romania, la Bucuresti, pentru a sustine un workshop unic despre leadership si asumarea acestuia de catre fiecare membru al unei echipe/organizatii: Leading is Everybody’s Business. Pentru a va oferi o mostra din viziunea lui Jim despre leadership si pentru a vedea ce isi propune cu acest eveniment, i-am adresat 10 intrebari rapide la care a raspuns la fel de prompt si sincer:

Luiza Pirvulescu: Cum definiti dvs conceptele de lider si leadership?

Jim Bagnola: Din experienta mea, pot spune ca un lider este acea persoana care se pune pe sine in situatii in care sa fie urmat si de alte persoane.

In ceea ce priveste leadership-ul acesta reprezinta orice actiune care necesita un lider si cel putin o persoana care sa urmeze.

 

L.P.: Care sunt cele mai des intalnite mituri legate de aceste notiuni?

J.B.: Acela ca liderii se nasc, nu se fac si ca este imposibil ca oricine, orice om, sa poata creste si sa devina un lider.

L.P.: Care credeti ca este cauza celor mai multor probleme dintr-o echipa si dintr-o organizatie?

J.B.: Cele mai multe probleme sunt create de lipsa feedback-ului, de comunicare si de folosirea excesiva a autoritatii in locul crearii unui mediu sanatos, bazat pe libertatea de exprimare si pe responsabilitate.

L.P.: Cum ar trebui sa rezolve/evite aceste probleme?

J.B.: Regula 50/50 functioneaza perfect. Daca fiecare persoana isi asuma 50% din orice situatie exact atunci cand aceasta apare, atunci problema este dispersata chiar de la inceput.

L.P.: Ce lucruri ar trebui sa faca un lider in fiecare zi pentru a crea o relatie excelenta cu echipa sa?

J.B.: Sa creeze o relatie personala cu echipa sa, sa ofere si sa castige incredere, sa ofere si sa primeasca feedback.

L.P.:  Ce calitati credeti ca sunt definitorii pentru un lider?

J.B.: Abilitatea de a fi persuasiv si disciplinat.

L.P.: La ce va referiti cand spuneti ca “leadership-ul este treaba oricui”?

J.B.: Consider ca leadership-ul este un  act ce poate fi realizat la orice nivel, de catre fiecare dintre noi, un act pe care oricare dintre noi il poate invata, practica si perfectiona in permanenta.

L.P.: Imi puteti spune, intr-o singura fraza, cine si de ce ar trebui sa participe la workshop-ul dvs?

J.B.: Ma adresez oricarei persoane care lucreaza cu si in echipe si are nevoie de instrumente si de know-how pentru a obtine performante mai bune si mai sanatoase.

L.P.: Care ar fi macar un lucru pe care vi l-ati dori sa il inteleaga, sa il invete si sa il aplice fiecare dintre participantii la workshop?

J.B. Mi-as dori foarte mult ca fiecare sa isi asume si sa isi doreasca sa devina un lider!

 Despre Jim Bagnola

Este speaker international, executive coach şi consultant . Este expert în domeniul leadershipului şi al culturii organizationale, cu accent pe influenţa modelelor de gândire asupra sănătăţii, fericirii, succesului şi capacitatii de a conduce.

Jim este cotat ca fiind unul dintre cei mai buni traineri de leadership din lume, cu o experienţă de 30 de ani şi clienţi în peste 80 de ţări.

Este membru al „National Speakers Association” şi a fost desemnat „Certified Speaking Professional” devenind, astfel, unul dintre cei mai bine cotaţi oratori din America de Nord. Mai puţin de 500 de oratori profesionişti din toată lumea au primit acest titlu.

Dintre instituţiile şi companiile cu care a lucrat se numără Shell Oil Company, Kroger Company, , NASA, NATO, United Nations etc. În România a făcut traininguri pentru Guvernul României, Alliantz Tiriac, GFK, Lafarge, Leaders România, McCann Erickson, OMV, Solectron etc.

 

Autor

Luiza.Pirvulescu

Luiza Pirvulescu

In prezent, sunt Online Content Manager al portalului LearningNetwork.ro. Trecutul nu este foarte relevant, iar viitorul...e plin de sperante.  Iubesc ceea ce fac aici. Simt ca prin munca mea contribui, macar intr-o masura mica, la dezvoltarea unor oameni. Iar acest lucru ma motiveaza. Si ma impulsioneaza sa muncesc, sa devin mai buna. Iubesc viata si incerc sa ii dau un sens cat mai bun. Dar, de...
http://www.learningnetwork.ro
Scroll to Top
// //