Mergi la conţinutul principal

Jocul interior - metodă de a c t u a l i t a t e*

Cum v-a influenţat metoda de antrenament a lui Tim Gallwey?/Inner Game

Am pus aceste întrebări pe câteva forumuri internaţionale de discuţii.

Iată câteva răspunsuri:

Am participat la două seminarii cu Tim şi i-am citit toate cărţile. Este într-adevăr un maestru al coachingului şi ”Inner Game of Coaching” poate fi titlu de carte. Clienţii vin la coaching cu ”jocul lor interior” şi întâlnesc ”jocul interior” al coach-ului. Ideile lui Gallwey m-au ajutat enorm.”

Pierre-Jean De Jonghe, MCC (ICF), preşedinte al Leading & Coaching Academy, Bruxelles. Domeniul său de expertiză este coachingul ontologic.

NOU! Certificare Inner Game Essentials

Impresia mea este că relevanţa metodei Inner Game este în continuare foarte mare. Mesajul ei principal – că există două Eu-ri aflate în conflict în interiorul fiecăruia dintre noi – încă este cheia de a creşte conştiinţa de sine, fiind totodată un instrument care permite înţelegerea rapidă a oricărei situaţii”

Christine McCreath este HR Manager la IBM, UK

Pentru mine, coachingul este o practică foarte aliniată cu atenţia concentrată a minţii, care înlesneşte astfel accesul la a fi prezent şi, astfel, determină conştientizarea clară a aceea ce se întâmplă cu adevărat. Privit astfel, coachingul produce o stare de ”curgere” mai accentuată, pentru că clientul, prin intervenţia coach-ului, devine mai curios, observă situaţia şi explorează posibilităţile care îl pot duce spre scopul dorit, înaintând cu încredere spre acesta.”

Wendy Allonby, coach

(text publicat în revista COACHING NETWORK, decembrie 2011

Categorie
Magda Bunea

Magda Bunea este coach şi trainer, unul dintre puţinii cu activitate de peste zece ani în poziţii manageriale în marketing, PR şi... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.