Mergi la conţinutul principal

L&D: Adevăr sau provocare cu Irina Ștefănescu

Learning Network Festival este un eveniment de experimentare și învățare adresat specialiștilor L&D din companii. Trendul este de a pune accentul pe aspectul strategic pe care funcțiunea de L&D o are în organizație. În pregătirea Learning Network Festival  am stat de vorbă cu facilitatorii despre L&D în organizații și cariera în L&D. Ediția a V-a are tema Design. Delivery. Technology și se va desfășura în 26 - 28 septembrie la Teatrul Elisabeta din București. În finalul interviului fiecare facilitator ne spune dacă în Festival alege #adevăr sau #provocare - despre learning & development, desigur.

Cu ce gând vii anul acesta la Festival? Ce experiență propune workshopul/prezentarea ta?

Irina Stefănescu: Vin cu intenția de a vă invita în lumea metodelor de acțiune în care spontaneitatea reamintită ajută participanții să redevină creativi și să își activeze inteligența colectivă. Workshop-ul propune experiențe practice de lucru cu grupuri în contexte diverse.

Cum ai ajuns să lucrezi în acest domeniu? Ce sfat ți-ar fi fost util la începutul carierei?

Irina Stefănescu: După 5 ani de project management în evenimente de breaslă – expoziții internaționale specializate, congrese și simpozioane – am fost invitată să conduc prima companie de training și recrutare din sănătate în 1996, apoi am început să lucrez și cu alte industrii, iar din 2003 am început instruirea sistematică în training experiential, apoi coaching cu programare neurolingvistică, psihodramă și sociodramă în care am făcut formările complete. Sfat? Să am un program de somn disciplinat.

În ce activități îți găsești inspirația?

Irina Stefănescu: Duș, plimbare, condus, conversații, joacă, dans, citit, muzică – ascultare și interpretare, călătorii, gătit.

Ce te face să te trezești dimineața și pe la ce oră?

Irina Stefănescu: Alarma, listele din cap, unele vise; pe la 6.30 sau în funcție de ce am de făcut.

Ai un ritual pe care îl faci înainte de a te întâlni cu participanții la un curs sau eveniment?

Irina Stefănescu: Respir conștient, iar când am posibilitatea cânt și dansez.

Dacă funcțiunea de L&D ar fi un animal, care ar fi? Dar un fel de mâncare?

Irina Stefănescu: Delfin. Avocado.

Adevar sau provocare? 

Irina Stefănescu: Adevar

 

Companie
Categorie
Irina Ștefănescu

Din 1996 am intrat în lumea dezvoltării profesionale ca trainer, recrutor (timp de 12 ani), consultant și apoi coach și am descoperit că prima... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.