fbpx Leadership și “ jocul interior” | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Leadership și “ jocul interior”

Pentru organizațiile de azi, una din cele mai mari provocări în dezvoltarea liderilor este aceea de a-i ajuta să facă față unui mediu de business extrem de volatil și incert. Există o nevoie universală de a dezvolta abilitățile de leadership la toate nivelurile organizaționale, pur și simplu pentru că un leadership eficient este corelat cu rezultate mai bune de business.
Așa cum există aceasta nevoie constantă de a dezvolta lideri mai buni, în aceeași măsură, programele de training și de dezvoltare rareori produc rezultatele așteptate. 


O parte din explicație ar putea să vină din focusul pe care îl are majoritatea acestor programe. Fie că vorbim de programe de tip MBA, programe integrate de management training sau cursuri de leadership, majoritatea pune accentul pe dezvoltarea competențelor C-level: dezvoltarea strategică, managementul financiar, comunicarea viziunii și a misiunii, planificarea și coordonarea resurselor, conducerea oamenilor, excelența operațională, etc.

Cauți un curs de leadership? Vezi propunerea Leadership 360 de la Exec Edu https://www.learningnetwork.ro/curs/leadership-360-cursuri-pentru-lideri-de-succes-exec-edu/5051


Cu toate că sunt extrem de importante, aceste competențe se dovedesc în cele din urmă a fi insuficiente. Experiența ne arată că liderii adevărați se dezvoltă dincolo de aceste competențe externe. Liderii adevărați își dezvoltă “ jocul interior”.


Jocul interior constă în trăsături de caracter precum autenticitatea, viziunea, onestitatea, pasiunea, compasiunea, asumarea riscurilor, colaborarea, curajul, conștiința de sine, intuiția și înțelepciunea. 
Poate părea o listă lungă, dar, în jocul interior, se regăsesc valorile de bază ale unui leadership autentic.

Categorie
mihai curelea

Mihai este fondatorul Școlii de Training, un proiect pornit din pasiunea pentru training și din dorința de a contribui la dezvoltarea celorlalți... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.