fbpx Leadership-ul este treaba ta | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Leadership-ul este treaba ta

Lui Jim Bagnola pare să-i placă să-și petreacă ziua de 6 iunie în București, alături de cei care vor să-l asculte vorbind despre ce înseamnă să fii un lider, cum reușești să-ți implici cu adevărat coechipierii, ce calități te ajută să obții rezultate mai bune, cum faci să înveți continuu, să transmiți subordonaților tăi exact ce așteptări ai de la ei și să le asiguri resursele necesare succesului.

Anul trecut, pe 6 iunie, Jim ne-a vorbit despre liderul în postură de coach care-și înțelege rolul și responsabilitățile legate de  transmiterea cunoștințelor, viziunii, valorilor, obiectivelor. Ne-a povestit despre costurile imense pe care le induce organizației conducătorul egocentric, autocrat, cel care subminează motivarea oamenilor lui comportându-se ca un supraveghetor pe plantația de bumbac.

S-a discutat pe larg despre comunicare, despre șefii care dau verdicte fără să întrebe în prealabil mai nimic, demonstrând astfel că nu au încredere decât în propria judecată. Lipsa abilităților de ascultare activă de care dau dovadă o mulțime de manageri duce rapid la scăderea motivării, creativității, inițiativei echipelor pe care le conduc și implicit la performanțe discutabile.

Anul acesta, în 2014, tot pe 6 iunie, Jim ne invită să dezbatem împreună cum facem să descoperim și să fructificăm punctele tari ale colegilor noștri. Să înțelegem că împreună suntem mai puternici, că nimeni nu deține adevărul absolut, că nevalorificând expertiza oamenilor cu care lucrăm ne batem joc de cea mai importantă resursă a companiei torpilându-ne șansele de succes. Se întâmplă și celor mai abili dintre conducătorii de organizații să se lase furați de inițiativele strategice în care sunt implicați sau de rezolvarea noianului de probleme operaționale și să-și neglijeze astfel angajații care au nevoie să-i vadă, să-i întrebe despre viitor, să le simtă pasiunea și să-i înțeleagă corect.

Companiile care sunt îngrijorate de rezultate obținute, de fluctuația de personal – prea mare sau prea mică, de scăderea sau stagnarea productivității și de lipsa crescândă de interes a angajaților ar trebui să evalueze urgent calitatea managerilor cu care lucrează pentru că relația omului cu șeful lui direct este principalul motiv care dinamitează motivarea și angajamentul.

O revizie a criteriilor de selecție pentru cei care conduc businessul combinată cu o analiză serioasă a nevoilor de training și dezvoltare pentru oamenii aflați în poziții cheie dezvăluie de obicei că există probleme grave, care ar fi trebuit demult adresate pentru a păstra organizația în cea mai bună formă pentru performanță.

Managerii care nu ascultă, care comunică greu spre deloc, manipulând uneori informațiile pentru satisfacerea unor interese personale obscure, neinteresați de sentimentele pe care le generează prin comportamente abuzive sau cu o etică șchioapă sunt cei care-și împiedică angajații să se dezvolte ca lideri, să fie preocupați de atingerea țelurilor comune sau de transmiterea bunelor practici către colaboratorii lor.

De ce este leadership-ul treaba ta sau a fiecăruia dintre noi ori indiferent pe ce cracă ierarhică stăm, ce are de câștigat organizația populată de angajați cărora le pasă în mod egal de rezultate, respectarea principiilor companiei, colaborare eficientă și menținerea unei atmosfere de lucru productive ne va spune Jim Bagnola, vineri, 6 iunie 2014. Îți recomand să vii la acest eveniment nu numai pentru calitatea prezentării și a conceptelor discutate sau pentru expunerea unor tehnici de succes folosite în alte companii,  ci și pentru că Jim este un vorbitor care-și bine dispune sala cu exemple pline de un umor uneori amar, dar mereu cu față profund umană.

 Mai multe detalii despre eveniment gasesti aici!

Categorie

Călin Cavaleru este un consultant care livrează soluții practice, simple și durabile organizațiilor cu care lucrează prin... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.