fbpx Leadershipul nostru cel de toate zilele | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Leadershipul nostru cel de toate zilele

Poveste de leadership...

(Traducere si adaptare dupa http://www.alpfainstitute.org/2012/03/everyday-leadership-story/)

In timp ce stateam in autobuz dimineata aceasta mi s-a intamplat ceva interesant care m-a facut sa ma gandesc la ce inseamna toata ideea de leadership aplicata, traita, simtita, in viata mea. Totul a inceput potrivit rutinei zilnice. M-am urcat, mi-am ales locul si mi-am inceput ritualul de citire a mailurilor. Mi-am ridicat privirea pret de cateva clipe, atat cat sa ma asigur ca vocea soferului, care ne anunta ca suntem gata de plecare, spunea ceva corect.

La mica distanta de autobuz, in statie, am apucat sa zaresc cu coada ochiului o femeie agitata facand semne cu mainile inspre noi: langa ea un geamantan mic pe rotile. Eram gata sa ma ridic si sa il atentionez pe sofer cand, dintr-o data, mi s-a nazarit un alt gand in minte: "ia sa vedem daca va fi altcineva care sa ia hotararea asta!".

Cei mai multi dintre “colegii” mei de drum erau ocupati cu altele, fiecare pierdut in micile sale rutine. Insa alaturi de mine mai erau cateva persoane care au remarcat situatia in care se afla acea femeie. Intr-o clipa, intuitiv, subtil, parca ne-am transmis unii altora “hai sa rezolvam asta!”

Cel putin intr-acolo simteam ca se indreapta energia micului grup de buni samariteni.

Insa, din pacate, aveam sa imi dau seama in urmatoarele momente, nimeni nu a ales sa treaca la actiune. Privirile au inceput sa devina ezitante, ca si cum fiecare si-ar fi cautat dintr-o data cate ceva de facut.

Altceva.

M-am ridicat, m-am dus la sofer, i-am aratat-o pe femeia de langa autobuz si l-am rugat sa o astepte. Totul s-a rezolvat.

Am ramas apoi pe ganduri, reflectand la ceea ce se intamplase. Astfel de situatii fac parte din peisajul cotidian. Dar de cate ori inainte mai oprisem soferul in astfel de situatii? De cat ori am tinut usa cuiva cand avea nevoie? De cate ori am oferit din ultimii bani pe care ii aveam in buzunar maruntis vreunei pensionare aflate in fata mea la coada la magazin?

Sau poate ar trebui sa reformulez:

De cate ori nu am facut acel mic pas care face diferenta intre orice altceva si adevaratul leadership?

Care au fost urmarile momenteleor in care am ezitat si nu am actionat ca un lider autentic?

Te-ai intrebat vreodata de cate ori micile tale gesturi de leadership au facut o diferenta insemnata in viata celor din jurul tau?

Categorie

Deşi am la bază studii de filosofie, în ultimii doi ani m-am concentrat mai degrabă pe cele de training, în cadrul unui master al Facultăţii... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.