fbpx Learnability – abilitatea de a învăța | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Learnability – abilitatea de a învăța

M-am reîntâlnit cu conceptul de learnability. Eram obișnuită cu el din domeniul IT și îl înțelegeam ca abilitatea unei mașini (calculatoare) de a învăța fără a fi programat. Acum l-am întâlnit prima data cu referire la oameni. Learnability este definită ca dorința și abilitatea oamenilor de a-și dezvolta și adapta competențele astfel încât să rămână angajabili pe tot parcursul vieții profesionale.

Aceasta definițe am găsit-o pe Learnability Quotient unde în parteneriat cu Hogan X (noua divizie de analiză a evaluărilor Hogan, principalul furnizor de evaluări de personalitate), ManpowerGroup a dezvoltat o evaluare vizuală bazată pe web pentru a identifica LQ (Learnability Quotient) fiecărui individ - oferind o perspectivă asupra motivației și stilului de învățare .

Ce este Learnability?

Pe măsură ce inovația tehnologică accelerează ritmul schimbărilor, crește gradul de conștientizare asupra faptului că persoanele care caută oportunități de învățare vor fi mai bine poziționate pe piața muncii. Astăzi, succesul profesional este determinat atât de capacitatea unui individ de a se adapta la schimbare, cât și de dorința de a-și menține progresul în carieră.

"Este timpul să ne uităm din nou la modul în care motivăm, dezvoltăm și reținem angajații. În acest mediu, învățarea este un bilet fierbinte pentru succes atât pentru angajatori, cât și pentru indivizi. "- Mara Swan, Vicepreședinte Executiv, Strategie Globală și Talent, ManpowerGroup.

Learnativ Quotient ™ reprezintă o modalitate nouă de a evalua stilurile de învățare ale utilizatorilor și de a primi recomandări despre cum să dezvolte și să se angajeze, oferind în același timp clienților noștri valoroase date bazate pe date.

De ce este importantă Learnability?

Într-o piață a muncii foarte dinamică, supusă unor transformări majore, dorința și abilitatea de rămâne interesat de dezvoltarea propriilor competențe este un diferențiator puternic, care te face atractiv pentru angajatori. Nevoia continuă de adaptare la noile tehnologii îi face pe angajatori să caute acele profile de candidați care sunt preocupate de creșterea în carieră.

Instrumentul dezvoltat de Manpower îți dă posibilitatea să îți înțelegi sitlul de învățare și oferă resurse pentru a îți îmbunătăți abilitatea de a învăța.

Eu te invit să împărtășești cu noi ce LQ ai :-)

Categorie
clementina-anghelache-2023
Publisher

Clementina Anghelache este antreprenor în dezvoltare personală, learning facilitator, autor și Ontological Coaching Practitioner cu peste 15 ani... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.