fbpx Locuri unde poti invata altfel in Bucuresti | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Locuri unde poti invata altfel in Bucuresti

Ai un hobby? O pasiune? O curiozitate? Vrei sa iesi din rutina zilnica? Sa te distrezi, poate, alaturi de copilul tau in timp ce amandoi invatati? Te visezi pictor, arhitect, actor sau mai stiu eu ce? Sau, de ce, nu, vrei sa iti schimbi meseria si cauti un curs de formare profesionala?

Am cautat cele mai diverse, interesante, creative, dar si profesioniste locuri din Bucuresti unde poti sa inveti ALTFEL. De la formare profesionala la dezvoltare personala, de la invatare experientiala la relaxare si distractie- ai 10 propuneri din care sa alegi ce ti se potriveste:

[[{"fid":"1929","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"250","width":"100","style":"float: left; margin: 1px 2px;","alt":"logo artklub","title":"logo artklub","class":"media-element file-default"}}]]1. ArtKlub

Am descoperit lumea ArtKlub prin ochii Andei Iosif (Director), cea mai in masura sa ne-o prezinte asa cum a creat-o si cum o simte, si tot asa va las si pe voi sa o cunoasteti: “Am gandit Artklub ca pe un loc in care mi-ar fi placut, in primul rand mie, sa evadez. Artklub trebuia sa devina o oaza in care sa te poti deconecta instantaneu de la monotonia gri a zilei.

La Artklub urma sa te lovesti de culoare – la propriu – la cursurile noastre de pictura – dar si de culoarea oamenilor frumosi care ne trec pragul, de culoare sufleteasca. Odata stabilit acest cadru, am inceput sa concepem cursurile si workshop-urile care sa defineasca concret ceea ce ne doream.

Am inceput cu un curs de pictura. Evident, nu unul clasic. Cine il cunoaste pe Laurentiu Midvichi, [[{"fid":"1930","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"200","width":"300","style":"float: right; margin: 1px 2px;","alt":"ArtKlub","title":"ArtKlub","class":"media-element file-default"}}]]lectorul nostru, stie de ce. Laurentiu este persoana care daruieste la fiecare intalnire cu elevii sai fragmente de suflet cald si colorat. Pasiunea si fericirea pe care o are in ceea ce face devin rapid molipsitoare. Buna dispozitie si zambetul definesc atmosfera acestui curs.

Un alt om frumos care ne imbogateste Artklub – la cursurile de scriere creativa si filozofie - este Mario Barangea. Mario este o combinatie fascinanta de cunoastere, blandete si generozitate. Mario daruieste continuu in timpul intalnirilor, iar cei care vin la cursurile lui sunt extrem de bogati la final. E minunat sa vezi oameni transformati dupa intalnirea cu Mario. Zambesc linistit la plecare.

Si nu am apucat sa povestesc nimic despre cursurile de arta fotografica, de fotografie, de arhitectura sau de autocunoastere...  Sau despre ceilalti membri care imbogatesc echipa ArtKlub: Miluta Flueras, Florin Ghita, Ana Maria Mavru si Teofil Mihailescu...

Cred ca cel mai bine ar fi sa veniti sa ne vizitati! Suntem pe strada Banat, nr 25. Va garantez ca nu veti regreta nicio clipa. Artklub este cu adevarat diferit!”

[[{"fid":"1931","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"375","width":"150","style":"float: left; margin: 1px 2px;","alt":"Logo Artskul","title":"Logo Artskul","class":"media-element file-default"}}]]2. Artskul

Artskul este o comunitate de instructori și elevi ce explorează împreună muzică, filosofie, 3d, vj-ing, sound design, scris, canto, turntablism, trompetă, jurnalism, video documentar/experimental, bass, vioară, sampling audio, art direction și continuă. Au invitat la catedră autori, publicați, difuzați la radio și tv, cadre universitare, pionieri, domni Trandafir versiunea post punk, Dumitri Prunariu cu picioarele pe pământ. Ei promit ca “prin efort concentrat pe studiu și practică, ghidat de profesor, 3 luni din viață explorezi noul, întâlnești oameni mișto, creezi singur și împreună, nu stai degeaba. Dacă ce faci tu e tare, vom face ca faptele mărețe să aibă vizibilitate pe web, în media, la festivaluri, îți vom face lobby acolo unde ți-e locul.”  [[{"fid":"1932","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"249","width":"200","style":"float: right; margin: 1px 2px;","alt":"Artskul","title":"Artskul","class":"media-element file-default"}}]]

În acest moment sunt active și deschise pentru înscrieri cursurile de sound design, limbi străine (engleză și portugheză), video documentar (din mai), pian, vioară, tobe.

Istoria școlii a fost scrisa de profesori ca Iulian Tănase (scris), Constantin Vică (filosofie practică), DJ Undoo (mixing & turntablism), Luiza Zan (canto), Cristian Stanciu aka Matze (sampling), Victor Popescu aka Brazda lui Novac (sound design), Vlad Ursulean (jurnalism) și alții.

Pentru “rețete și prețuri” mergi pe www.artskul.ro iar pentru mai multe video-uri si proiecte creative pe Facebook si Youtube.

 

[[{"fid":"1933","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"90","width":"234","style":"float: left; margin: 1px 2px;","alt":"Logo Avalon Management","title":"Logo Avalon Management","class":"media-element file-default"}}]]3. Avalon Management

Din 2004 Avalon a evoluat catre o comunitate a oamenilor care cred si actioneaza in sensul dezvoltarii continue, printr-un proces asumat de invatare pe tot parcursul vietii, avand drept scop dobandirea si pastrarea unui echilibru solid intre viata profesionala si cea personala, intre minte si trup.

Aici gasesti programe orientate pe mai multe directii:

  1. Programe de consultanta personalizata pentru organizatii cu interventii pe directiile de dezvoltare strategica, manageriala si operationala.
  2. Programe de formare profesionala si personala
  3. Ateliere de Coaching

In ceea ce priveste cursurile de formare profesionala si personala, oferta este extrem de generoasa: [[{"fid":"1934","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"200","width":"300","style":"float: right; margin: 1px 2px;","alt":"Avalon Management","title":"Avalon Management","class":"media-element file-default"}}]]

  • Cursuri certificate de Autoritatea Nationala pentru Calificari, sub autoritatea Ministerului Educatiei Nationale – Formare de Formatori, Manager de Proiect, Director de Vanzari, Manager de Inovare, Specialist in Activitatea de Coaching si, in colaborare cu Experto Credite, Manager de Resurse Umane.
  • Ateliere practice de lucru pentru dezvoltarea comportamentelor specifice  pentru 24 de competente necesare cresterii performantei in cadrul structurilor organizatorice
  • Programe de dezvoltare personala adresate grupurilor pe diferite categorii de varsta si/sau mixte: (formarea si dezvoltarea echipei, relatii functionale in grup, intr-un cadru bine definit, comunicare interpersonala)

Echipa de consultanti si traineri este formata din specialisti asociati care provin din domenii diferite (Paul Adrian Costin, Anabela Maria Hani, Monica Muresan, Nicolae Angelescu si Ionel Androne).

Gasesti toate detaliile despre cursuri si celelalte programe oferite de ei pe www.avalonmanagement.ro

[[{"fid":"1935","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"112","width":"200","style":"float: left; margin: 1px 2px;","alt":"Logo DallesGO","title":"Logo DallesGO","class":"media-element file-default"}}]]5. DallesGO

Platforma de cursuri after-work „Universul DallesGO” s-a născut în 2010, fiind în prezent cea mai cunoscută platformă de cursuri interactive din București. Sub sloganul “WE TEACH PASSION”, noua campanie de cursuri DALLESGO vine cu oferte irezistibile, indiferent de pasiunea ta! 

Cursurile se întâmplă seara, de la 18.30, ceea ce le face accesibile chiar şi celor care au mereu un program încărcat. Profesorii sunt nume sonore din zona industriilor creative - practicieni cu charismă și reputație profesională puternică:

[[{"fid":"1936","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"391","width":"280","style":"float: right; margin: 1px 2px;","alt":"DallesGO","title":"DallesGO","class":"media-element file-default"}}]]

Ovidiu Buta – fashion director GQ coordonează împreună cu Irina Markovits, consultant de stil, cursurile de Stilism & Tendințe în Modă. Nick Barna, reputat make-up trainer, și Diana Ionescu, fashion make-up artist, susțin cursurile de Make-up, Mihai Musceleanu, specialist în fotografie și optică și Ionuț Staicu, fotograf de modă, susţin cursurile de Fotografie, GETT’S Artistic Team coordonează cursurile profesionale de Hairstyling, iar Irina Neacșu, arhitect și designer de obiect, descoperă cursanţilor ineditul univers numit Design Interior

Cursurile profesionale de PR sunt susținute de către Ioana Mănoiu, co-founder GMP PR, în timp ce Alex Negrea, cel mai renumit specialist social media, îşi iniţiază cursanţii în domeniul fascinant al rețelelor sociale. De asemenea, Mugur Pătrașcu, reputat om de comunicare și experimentat profesionist în digital se alătură din sezonul 8 echipei de specialiști DallesGO, urmând să prezinte cursul de Comunicare Online.

Iar daca printre hobby-urile tale se numara gatitul sau actoria, DallesGO iti face doua propuneri irezistibile:

Cooking – A journey in Italy with Patrizia Paglieri by DallesGO & Mega Image si Actorie - 12 săptămâni palpitante în care descoperi culisele meseriei de actor, te distrezi şi înveţi să te cunoşti mai bine, alaturi de doi profesori de actorie, din generații complet diferite: actorul deja consacrat Filip Ristovski si Rareș Andrici, proaspăt absolvent al universității UNATC.

Urmează-ţi pasiunea și rezervă-ţi un loc la cursul tău preferat pe www.dallesgo.ro.

[[{"fid":"1937","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"147","width":"200","style":"float: left; margin: 1px 2px;","alt":"Logo Fundatia Calea Victoriei","title":"Logo Fundatia Calea Victoriei","class":"media-element file-default"}}]]6. Fundatia Calea Victoriei 

Fundatia Calea Victoriei este o institutie culturala independenta, care concepe cursuri  si evenimente in domenii umaniste si culturale pentru tineri si adulti.

Scopul este de a oferi noi perspective asupra unor teme esentiale pentru educatia tinerilor, insuficient abordate si sustinute de sistemul educativ actual. Proiectele fundatiei contribuie la formarea  si dezvoltarea personala a publicului sau, folosind metode interactive, si completeaza educatia oferita de  scoala si facultate, incurajand tinerii sa urmeze profesii umaniste si artistice. Tinerii fara mijloace materiale pot participa gratuit la cursurile fundatiei.

Spre deosebire de educatia traditionala, concentrata pe colectarea de informatii, cursurile intalnite aici pun un accent deosebit asupra creativitatii si dialogului deschis dintre profesor si cursant.

Sunt organizate mai multe tipuri de evenimente: expozitii, dialoguri si conferinte cu personalitati sau profesori ai fundatiei, cursuri si ateliere practice, concerte de muzica clasica, muzica veche sau contemporana (jazz), vizite la muzee sau monumente arhitectonice din Bucuresti si din apropierea capitalei. [[{"fid":"1938","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"201","width":"300","style":"float: right; margin: 1px 2px;","alt":"Fundatia Calea Victoriei","title":"Fundatia Calea Victoriei","class":"media-element file-default"}}]]

Paleta de cursuri cuprinde Antropologie si Folclor, Arte plastice, Arhitectura si Istoria Artei, Astronomie, Bucuresti – istorie, patrimoniu si arta, Cinematografie si Teatru, Istoria Costumului si Moda, Design interior, Dezvoltare personala, Filozofie si Istoria religiilor, Fotografie, Istoria Romaniei si universala, Jurnalism si Scriere Creativa, Muzica clasica si contemporana, Literatura.

Cursurile si evenimentele sunt sustinute de lectori, personalitati ale vietii culturale, profesori, cercetatori sau artisti din diverse domenii, care prezinta subiectele propuse in mod original, carismatic si in dialog cu cursantii: Georgeta Filitti, Neagu Djuvara, Adina Nanu, Vintila Mihailescu, Toader Paleologu, Tiberiu Soare, Cristi Lupsa, Smaranda Caragea, Stefan Vianu, Mario Barangea, Mirel Banica si altii.

O parte dintre lectori sunt tineri masteranzi, cercetatori si doctoranzi din domenii umaniste, care au sansa de a preda si de a se dezvolta profesional.

Intra pe site-ul fundatiei pentru a descoperi toate noutatile si evenimentele din aceasta perioada@

[[{"fid":"1939","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"124","width":"180","style":"float: left; margin: 1px 2px;","alt":"Logo Fundatia Friends For Friends","title":"Logo FFFF","class":"media-element file-default"}}]]7. Fundația Friends For Friends

Cand vine vorba de creativitate, exista foarte multi dintre voi care au auzit de Creative Fitness Studio, un curs intensiv de descoperire, stimulare și dezvoltare a creativității ce pune accentul pe soluții practice. Este unul dintre programele Fundatiei Friends For Friends (sau FFFF).

Creative Fitness Studio se adresează tuturor celor care sunt conștienți de importanta ideilor bune puse în practică și de rolul creativității în viața lor profesională și personală, precum și în dezvoltarea potențialului lor individual. Pot participa profesioniști din orice domeniu, tineri, studenți, șomeri care au nevoie de mai multe idei și de o metodă simplă și structurată prin care să rezolve problemele pe care le întâmpină. [[{"fid":"1940","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"200","width":"200","style":"float: right; margin: 1px 2px;","alt":"Logo Creative Fitness Studio","title":"Logo Creative Fitness Studio","class":"media-element file-default"}}]]

Creative Fitness Studio poate fi accesat în 3 formate: Open (deschisă publicului larg), Corporate (programe customizate pentru echipe din orice companie) sau Intensive – Personal Innovation Challenge (4 zile la începutul lunii iulie).

Alte proiecte creative si interesante marca FFFF prin care sa iti valorifici timpul liber sunt:

- Premiile Superscrieri - o competiție anuală care promovează jurnalismul narativ și scriitura creativă despre oameni, evenimente și momente reale, ca moduri de exprimare a puterii cuvintelor de a influența în bine relațiile dintre oameni, de a genera schimbări de atitudini, cutume, norme. Cu alte cuvinte, își propune să devină un mic Pulitzer românesc. Apoi, ca extensii ale competiției, FFFF lansează Bursele Superscrieri/Avon și pregătește Superscrierea Cititorilor.

[[{"fid":"1941","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"227","width":"280","style":"float: left; margin: 1px 2px;","alt":"Creative Fitness Studio","title":"Creative Fitness Studio","class":"media-element file-default"}}]]- Biblioteca FFFF - peste 1500 de titluri și periodice din aria comunicării și economiei cunoașterii.

- Seri de Joc – împreună cu Dekon Business Solutions și sub deviza “Learn to play, play to learn” FFFF organizează o dată la două miercuri aceste seri de învățare experențială prin joc. Abilități pe care le dezvoltă: organizare, planificare, rezolvare de probleme, negociere, time management, comunicare în echipă, etc.

Echipa care da viata acestor proiecte este formata din Sorin Trancă, Președinte FFFF, Beatrice Weber, Director Executiv / Activist Extraordinaire, Zenaida Tătaru, Creative Genie, Sandra Ghițescu si Vlad Tăușance, ambii traineri Creative Fitness Studio. Descopera si tu lumea creativitatii pe site-ul FFFF!

[[{"fid":"1942","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"135","width":"200","style":"float: left; margin: 1px 2px;","alt":"Logo Ikedoo","title":"Logo Ikedoo","class":"media-element file-default"}}]]8. Ikedoo Institute

Ikedoo este un institut ce se ocupă de design-ul de programe educaționale bazate pe experiență. Inițial programele se adresau doar copiilor, dar începând  cu 2014 au fost create și programe pentru adulți menite să-i învețe pe aceștia diverse abilități cum ar fi cooperarea, spiritul de echipă sau procese de inovație.

Programele pentru copii au pornit de la ideea că aceștia învață mult mai bine și mai repede jucându-se.

Ikedoo crează copiilor mediul necesar pentru a-și trăi experiența succesului ca ulterior aceștia să se poată raporta la ea. Un alt plus de valoare regăsit la metoda de învățare aplicată de Ikedoo se referă la materialele didactice: acestea sunt materiale adevărate (lemne, șuruburi, ciocane, fierăstraie, sfori, etc) folosite în general de către adulți dându-le astfel încrederea de care se bucură aceștia din urmă.

Ideea a pornit in urma cu 3 ani, atunci cand 4 tineri au început acest proiect din dorința de a oferi posibilitatea copiilor de azi sa acceseze o metodă de educație bazată pe necesitățile societății secolului XXI: Vlad Andrei (CEO și cofondator), Adina Marin, Emma Vidaeff si Ion  Neculai, toti cofondatori ai IKEDOO. [[{"fid":"1944","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"200","width":"300","style":"float: right; margin: 1px 2px;","alt":"Ikedoo","title":"Ikedoo","class":"media-element file-default"}}]]

Sunt sustinuti in realizarea visului lor de o echipa formata din 20 de tineri: designeri, arhitecți, pedagogi, antreprenori, marketeri, psihologi, ingineri.

Programele pentru copii se impart după vârste. Pentru copiii de gradiniță, între 3 și 6 ani:

  1. Modulul de Explorare împarțit în două – Lumea de sub Ape și Lumea de pe Pământ.
  2. Tabăra de Do It Yourself – Satul Ștrumfilor.

Pentru copiii școlari:

  1. Construcții & Arhitectură
  2. Geometrie Hands-On
  3. Design & Inginerie
  4. Tabara Casuța de Hobbit și Căsuța de Elf

Mai multe detalii si poze gasesti pe site-ul Ikedoo.

[[{"fid":"1945","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"148","width":"148","style":"float: left; margin: 1px 2px;","alt":"Logo Impact HUB","title":"Logo Impact HUB","class":"media-element file-default"}}]]9. Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este o organizatie care sprijina initiativele antreprenoriale punandu-le la dispozitie un spatiu de lucru si intalnire de 600 de metri patrati in centrul orasului, evenimente periodice dar si un program de accelerare.

Principalele categorii de evenimente organizate aici sunt:

  • de interactiune: in fiecare saptamana membrii se intalnesc pentru a lua pranzul si a discuta stadiul in care se afla propriile initiative
  • de sustinere a afacerii: evenimente bilunare dedicate antreprenorilor, freelancerilor, membrilor in ONG-uri pe teme conexe dezvoltarii unui proiect: business modeling, marketing, vanzari, fiscalitate, juridic etc. [[{"fid":"1946","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"155","width":"350","style":"float: right; margin: 1px 2px;","alt":"Impact Hub","title":"Impact Hub","class":"media-element file-default"}}]]
  • dezbateri pe diverse teme de interes, de la educatie, antreprenoriat, inventica, la CSR sau etica.

Printre invitatii de pana acum se numara Cosmin Alexandru, Tincuta Apateanu, Claudiu Vranceanu, Karl-Heinz Fellinger, Irina Anghel Ionescu, Cristian Lupsa, Chris Worman, Roxana Vitan, Andrei Tarnea, Marian Popa, Lucian Mindruta, Septimiu Postelnicu, Wargha Enayati, Steven van Groningen, Silviu Hotaran, Mircea Tudor, Mircea Manolescu, Justin Capra.

Participarea la evenimente este deschisa, taxa generala de participare fiind 50 de lei, in timp ce membrii au accesul la evenimente inclus in abonamente.

[[{"fid":"1947","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"128","width":"250","style":"float: left; margin: 1px 2px;","alt":"Logo Serendipity","title":"Logo Serendipity","class":"media-element file-default"}}]]9. Serendipity

Una dintre primele ceainarii deschise in Bucuresti, Serendipity se ascunde intre ziduri acoperite cu iedera ale Bucurestiului vechi. O intamplare fericita – asa cum exprima numele - pentru cei care trec pe Str Dumbrava Rosie, a devenit repede unul dintre locurile cele mai cautate pentru ceai bun, relaxare, evenimente culturale si de dezvoltare personala.

Meniul cuprinde peste 50 de ceaiuri, calde si reci, specialitati de cafea, sucuri naturale, clasica turta dulce, briose, placinte de casa, gustari sanatoase din fructe uscate si nuci, dulceturi. Ceaiul poate fi cumparat si pentru acasa la fel si cartile aflate in mica librarie dedicata dezvoltarii personale. [[{"fid":"1948","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"200","width":"300","style":"float: right; margin: 1px 2px;","alt":"Serendipity","title":"Serendipity","class":"media-element file-default"}}]]

Spatiul interior este amenajat pentru a putea gazdui expozitii de pictura si fotografie, ateliere de creatie, evenimente artistice, atat pentru copii cat si pentru adulti. Cateva din trainingurile si workshopurile permanente organizate aici sunt:

  • Atelierele Green Arts  cu Adela Talpes si Constantin Serban
  • Ateliere de dezvoltare personala si spiritualitate cu Camelia Radu 
  • Inteligenta emotiilor  cu Alina Roman
  • Ateliere Creative - facilitate de traineri Creative Arts

Mai multe detalii despre toate aceste minunatii le gasesti pe site-ul Serendipity-Tea sau pe Facebook.

[[{"fid":"1949","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"150","width":"150","style":"float: left; margin: 1px 2px;","alt":"Logo Studio Creativ","title":"Logo Studio Creativ","class":"media-element file-default"}}]]10. Studio Creativ

 

Studio Creativ s-a născut din dorința de a oferi copiilor și adulților o modalitate de apropiere directă de artă și de cultura vizuală, prin programe variate, cursuri de pictură și ateliere de creație. Educația vizuală, noțiunile de istoria artei și practica artelor vizuale pot fi însușite într-o modalitate relaxantă și jucăușă, atât de către copii cât și de către adulți. Studio Creativ propune activități care stimulează creativitatea, simțul critic și dezvoltarea abilităților artistice ale fiecăruia. 

Astfel, pentru copii incepand cu varsta de 2 ani, se organizeaza, pe grupe de varsta, cursuri de pictura, desen si ateliere de activitati, inclusiv in weekenduri. [[{"fid":"1950","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"225","width":"300","style":"float: right; margin: 1px 2px;","alt":"Studio Creativ","title":"Studio Creativ","class":"media-element file-default"}}]]

Pentru adultii care vor să își redescopere creativitatea, să se relaxeze după programul de muncă sau să-și dezvolte aptitudinile artistice, Studio Creativ a pregătit o serie de ateliere, cursuri și programe adresate tuturor adulților, inclusiv teambuilding.

Coordonatori cursuri și ateliere Studio Creativ sunt Doina Anghel si Lea Rasovszky.

Pe site-ul Studio-Creativ poti vedea si cand sunt programate urmatoarele evenimente.

 

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.