fbpx Managementul timpului sau eficiența și productivitate? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Managementul timpului sau eficiența și productivitate?

Eficiența și productivitatea înseamnă mai mult decât un management optim al timpului.

De cele mai multe ori când nu se ating rezultatele dorite, primul gând este ca oamenii nu își organizeaza bine timpul și omitem alte aspecte care influențeasă productivitatea. Productivitatea măsoară cantitatea de muncă efectuată într-o unitate de timp.

Cu cât realizăm mai multe în aceeași unitate de timp cu atât suntem mai productivi.

În opinia mea managementul timpului este o componentă a productivității. Știu unii s-ar putea să vină cu argumente filozofice, cum că nu se poate face un management al timpului întrucât timpul este doar o componentă subiectivă și ține de percepția noastră.

Dacă mă gândesc strict la contextul de muncă la birou, atâta vreme cât îl măsurăm (în ore de muncă) este normal să ne gândim și la cel mai bun management al timpului și al efortului

Pentru a obține un nivel superior de productivitate sunt însă necesare mai multe componente; atenția și managementul energiei pot juca roluri la fel de importante.

Înainte de a rezolva orice problemă de eficiență și producivitate cu un curs de management al timpului este important să analizezi mai multe aspecte:

  1. Sunt toate procesele funcționale, ușor de înțeles și de aplicat?
  2. Exista un sistem unitar de gestionare a informației?
  3. Comunicarea între membri echipei este eficientă?
  4. Obiceiurile de muncă și coordonatele culturale favorizează sau inhibă eficiența?
  5. Avem aceeași înțelegere asurpa priorităților?
  6. Oamenii își gestionează corect energia pe parcursul unei zile de muncă?
  7. Reușesc să își mențină atenția concentrată asupra temei în lucru?

Criterii de selectie a unui curs de eficiență și productivitate:

Atunci când iei hotărârea de a alege un curs de eficiență și productivitate este bine să fii atent la următoarele aspecte:

  1. Cursul ales trebuie să se potrivească organizației tale și să poată fi implementat la orice nivel, nu doar la nivel de top și middle management.
  2. La finalul unui curs de eficiență și productivitate participanții trebuie să rămâna cu instrumente concrete pe care le pot folosi, nu doar cu informații.
  3. Un curs de eficiență și productivitate trebuie să poată fi aplicat în organizația ta indiferent de sistemele informatice pe care le folosești. Dacă optezi pentru un curs ca promovează anumite aplicații sau soft-uri s-ar putea să ai surprize: fie nu vei folosi la maxim informațiile dobândite, fie va fi foarte costisitor să schimbi sistemul în care lucrezi.
  4. Despre creier și funcționarea lui se spun foarte multe lucruri. Unele la prima vedere par veridice dar în fapt pot crea erori grave. Recomandarea este ca partea care ține de funcționarea noastrăsă fie consolidată de cercetări în domeniul psihologiei sau al neuroștiințelor.
Categorie
clementina-anghelache-2023
Publisher

Clementina Anghelache este antreprenor în dezvoltare personală, learning facilitator, autor și Ontological Coaching Practitioner cu peste 15 ani... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.