fbpx Mind Master: “De 10 ani, cele mai mari succese sunt cele care ne aduc clientii inapoi” | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Mind Master: “De 10 ani, cele mai mari succese sunt cele care ne aduc clientii inapoi”

10 intrebari pentru 10 ani de Mind Master

Cum orice poveste are un inceput, “povestea Mind Master începe în anul 2004 când un om a hotărât să-şi urmeze visul de a-i ajuta pe cei din jur să atingă excelenţa.”  Omul este Catalin Zaharia care, dupa 10 ani, alaturi de o echipa puternica, poate spune ca visul sau a devenit realitate.


[[{"fid":"3245","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"400","width":"300","style":"float: left; margin: 10px;","alt":"Echipa Mind Master","title":"Echipa Mind Master","class":"media-element file-default"}}]]Astazi, echipa Mind Master formata din Catalin si Mihaela Zaharia, Alisa Ivan, Elena Iurcu si Lucia Manole, precum si din numerosi colaboratori internationali, inclusiv Sid Jacobson, Peter Schutz si Julie Hay, au reusit sa creasca un nume care “se identifica in mare masura cu dorinta oamenilor de a se descoperi, de a se valorifica si de a evolua”, dupa cum ei insisi declara in interviul acordat special pentru LearningNetwork.ro cu aniversarea celor 10 ani de succes:

Luiza Pirvulescu: Cum s-a schimbat Mind Master in acesti 10 ani?

Echipa Mind Master: Ne-am infiintat in 2004 din dorinta de a aduce la un nivel profesional pe piata romaneasca concepte noi, revolutionare in zona de dezvoltare personala si training. Nu se stia prea bine in piata de profil ce este sau cu ce se mananca NLP, cat despre coaching si mai putin. Concept dupa concept, training dupa training, sustinute cu resurse proprii sau cu ajutorul partenerilor si colaboratorilor straini, am crescut un nume care astazi se identifica in mare masura cu dorinta oamenilor de a se descoperi, de a se valorifica si de a evolua. Fie ca este vorba de programe de formare, de evenimente open, de coaching personal sau de business, de parenting sau evaluare de potential, toate programele noastre au acelasi scop: dezvoltarea prin valorificarea resurselor proprii.

L.P.: Dar piata de training si clientii? Cum le simtiti acum, fata de 2004, cand ati inceput?

E.M.M: In 2004 temele de training pe care le lansam erau la mare cautare. Companiile incepeau sa guste din beneficiile schimbului de informatii si sa aloce bugete din ce in ce mai mari pentru acest tip de investitie. Incepea sa se contureze ideea ca investitia in oameni asigura un viitor profitabil si ca oamenii sunt  resursa cea mai de pret a unei companii. Odata cu trecerea anilor si evolutia pietei, clientii si-au reconfigurat nevoile si, incet incet, a devenit din ce in ce mai putin suficient sa acumulam informatii daca nu putem calcula exact ce beneficii aduce companiei acest lucru. Astfel, an dupa an, pe langa programele de training care de care mai variate si mai customizate, s-a nascut conceptul de dezvoltare. Fie ca vorbim de dezvoltare personala prin programe dedicate, de coaching sau mentoring, de fapt este vorba despre dezvoltarea potentialului individului, iar Mind Master este in 2014 compania care a lansat aceasta provocare catre toti cei care doresc sa se dezvolte.

L.P.: Care sunt valorile voastre? Sunt aceleasi cu care ati plecat la drum sau au mai aparut si altele?

E.M.M.: Daca vorbim de anul 2004, foarte putine companii aveau un set de valori bine definit, ele existau dar nu erau exprimate asa cum sunt astazi. Valorile noastre s-au conturat odata cu dezvoltarea activitatii, odata cu cresterea si diversificarea produselor noastre. Astfel, am pornit la drum  de la dorinta de a impartasi cu oamenii noutati si inovatii in domeniul resurselor umane si am ajuns astazi la un set de valori bazat pe aceleasi criterii, insa la un nivel superior. Valorile noastre astazi sunt: potential, excelenta, contributie.

L.P.: Odata cu bilantul celor 10 ani, care sunt cele mai mari succese pe care le-ati bifat in tot acest timp?

E.M.M.: Daca in primii 5 ani am “contabilizat” destul de exact evolutia succeselor, pe masura ce activitatea noastra s-a diversificat si am patruns din ce in ce mai mult tainele nevoilor clientilor, putem declara acum ca cele mai mari succese sunt cele care ne “aduc clientii inapoi”. Ma refer la relatii de lunga durata, unele de traditie, pe care le avem cu clientii nostri, clienti care, o parte dintre ei,  au inceput colaborarea cu noi la nivel individual urmand ca dupa un timp sa continue la nivel de echipa, apoi la nivel de corporatie si chiar top management. Ce succes mai mare isi poate dori o companie de consultanta si dezvoltare decat sa creasca de la nivel de individ la nivel de corporatie?

Mind Master si-a consolidat  pozitia ca partener strategic pentru de Bono Thinking System SUA pentru distributia exclusiv in Romania a conceptelor inovatoare dezvoltate de Eduard de Bono, cu European Coaching Federation si Austrian Trainig Center fpr NLP/NLPt in ceea ce priveste programele de formare pentru coachi si psihoterapeuti si IMDE Elvetia pentru programele de Talent Finding, Recruiting si Development.

Toate aceste colaborari ne-au ajutat sa transformam conceptele intr-un avantaj competitiv fiind capabili sa implementam programe de tip transfer-learning care duce la scurtarea cu pana la 25% a timpului de instruire si cresterea impactului de comunicare cu peste 70%.

 Am transformat procesul de training traditional bazat pe povesti frumoase spuse unor grupe mari in sesiuni de transfer learning individual si aliniere la modele de succes validate stiintific.

Totodata, derulam proiecte in care asiguram o selectie bazata pe potential, astfel ca in 3 zile reusim sa selectam pana la  100 de high potential.

L.P.: Ce ati invatat de la clientii vostri?

E.M.M.: De la clientii nostri am invatat si invatam in fiecare zi. Am invatat sa fim prezenti in viata lor, sa fim acolo cand au nevoie de ceva nou sau diferit , am invatat ca nevoia de astazi nu este si nevoia de maine, dar mai ales ne-am validat si perfectionat conceptele. Asta pentru ca noi credem ca niciun program nu e unic si niciun concept nu e fix, totul se adapteaza, se transforma, se personalizeaza. Deci, am invatat sa creem, sa inovam, sa redefinim.

L.P.: Piata de Learning&Development din Romania este una destul de dinamica, cu multe suisuri si coborasuri. Ce va motiveaza sa continuati an de an?

E.M.M.: Piata functioneaza ca orice piata, exista nevoi generale si nevoi specifice, dar si o oferta foarte diversificata. Cum spuneam, nevoia de astazi nu este si nevoia de maine, deci mereu vor fi cautate  programe si produse care sa o satisfaca. Dezvoltarea potentialului uman este un subiect care aduce resurse inepuizabile si, oricat de diferita sau noua ar fi nevoia de dezvoltare, resursa sta in potential. Iar motivatia noastra de a continua are la baza convingerea ca acesta este raspunsul corect pentru toate intrebarile legate de evolutie si dezvoltare.

In cazul nostru, dezvoltarea a fost elemental de continuitate, am pornit de la 2-3 proiecte derulate in paralel si acum am ajuns la un nivel de peste 20.

L.P.: Ce programe va definesc cel mai bine?

E.M.M.: Ne definesc cu prisosinta programele in care cei implicati gasesc raspunsuri pentru intrebarile lor, in care isi descopera resurse interne noi sau invata sa aduca mai mult echilibru si bunastare in vietile lor, cu alte cuvinte programele care dezvolta oameni.

Mind Master este un furnizor de service de formare inca din 2004, adresat profesionistilor din domeniul coachingului personal sau de business. Este singurul furnizor care utilizeaza NLP la nivel professional pentru psihoterapeuti. Pe baza competentelor dezvoltate intr-un program de formare de peste 80 de zile desfasurat cu aportul unei echipe de peste 10 formatori straini, am fost capabili sa dezvoltam proiecte personalizate, adresate unor nevoi speciale ale companiilor in proiecte de management development si training pentru echipe manageriale.

L.P.: Ce planuri de viitor aveti pentru urmatorii 10 ani?

E.M.M.: Planurile noastre sunt  de crestere, de valorificare la maxim a potentialului  pe care il avem prin dezvoltarea potentialului clientilor nostri.

Ne propunem o crestere pe partea de recrutare cu potential precum si dezvoltarea unor programe cu clienti care au ca obiective cresterea productivitatii prin intermediul proceselor de imbunatastire continua.

Intern, ne propunem un mediu de lucru relaxat si fun.

L.P.: Cum sarbatoriti implinirea celor 10 ani?

E.M.M.: Sarbatorim frumos, in aceeasi nota de consolidare a relatilor pe termen lung, continuand trendul actual. Tocmai incepem proiecte noi, mari si ambitioase cu clienti importanti, pentru care vom derula programe de anvergura.

Sarbatorim si prin campanii promotionale, precum si prezenta in social media, mass media si la diverse evenimente.

L.P.: Ce mesaj le transmiteti actualilor si viitorilor vostri clienti?

E.M.M.: Mesajul nostru este: Daca tu vrei, noi te sustinem! We love it when our customers Maximize their full Potential!

 

 

Categorie

In prezent, sunt Online Content Manager al portalului LearningNetwork.ro. Trecutul nu... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.