fbpx Mințile umane gândesc diferit: cum să activezi diversitatea cognitivă la locul de muncă | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Mințile umane gândesc diferit: cum să activezi diversitatea cognitivă la locul de muncă

Diversitatea cognitivă se referă la includerea tuturor persoanelor cu puncte de vedere unice, diverse și care utilizează modele de explorare cognitivă atunci când rezolvă o problemă la locul de muncă. Aceste puncte de vedere sunt influențate de diferite experiențe, medii culturale și identități de gen pe care angajații le aduc la locul de muncă. 
Acordând atenție diversității și incluziunii și invitând contribuții dintr-un vast grup de talente atunci când rezolvați problemele de afaceri, o organizație poate obține diversitate cognitivă la locul de muncă.

În mod clar, diversitatea cognitivă la locul de muncă este benefică atât pentru bunăstarea angajaților, cât și pentru rezultatele afacerii. Să ne uităm acum la tehnologiile pe care le puteți utiliza pentru a crea o forță de muncă cognitiv diversă în propria organizație.

Fiecare individ are propria sa abordare pentru rezolvarea provocărilor. În plus față de diferențele noastre umane, fondul cultural, social, etnic și economic al unei persoane poate influența și procesul decizional. Diversitatea cognitivă la locul de muncă înseamnă că toate aceste diferențe sunt utilizate pentru a răspunde la întrebările cheie ale afacerii într-o situație în care angajații găsesc o expresie comună pentru a contribui atât la evoluția lor, cât și a organizației. În timp ce acest lucru poate părea complex, există mai multe tehnologii disponibile care facilitează câștigarea din diversitatea cognitivă.

 Un instrument ușor de utilizat 

Gândirea de proiectare se potrivește perfect diversității cognitive, având în vedere structura sa non-liniară și deschiderea către feedback-ul extern. Puteți utiliza un instrument de gândire pentru proiectarea deciziilor strategice la locul de muncă, chiar și fără un grad înalt de expertiză tehnică. Luați în considerare o soluție precum Shape, care este un spațiu vizual care vă permite să construiți, să testați și să perfecționați ideile.
Forma te ajută să aduni idei și feedback din surse multiple și stochează abordări eficiente că șabloane reutilizabile. Puteți crea, de asemenea, comunități globale în jurul unor provocări comune, extinzând domeniul de muncă al diversității cognitive în afara locului de muncă.

Un instrument de recrutare și gestionare a angajaților axat pe diversitate

Primul pas către diversitatea cognitivă la locul de muncă este angajarea unei forțe de muncă demografice. Există mai multe soluții pentru a realiza acest lucru, cum ar fi “Plum”, cu natura sa holistică. “Plum” oferă recomandări predictive pentru angajarea cu prejudecată zero. De asemenea, se asigură că grupurile protejate nu sunt părăsite atunci când evaluează doar talentul. Mai mult, “Plum” sprijină întreaga experiență a angajaților, de la angajare la patching de carieră și dezvoltare de leadership. Platforma prezice performanța dintr-o perspectivă axată pe diversitate de-a lungul călătoriei angajaților, folosind Inteligența Emoțională și psihologia organizațională.

O suită de colaborare cognitivă pentru inteligență crescută

Informațiile crescute folosesc Inteligența Artificială (AI) pentru a le oferi oamenilor accesul la datele corecte la momentul potrivit. Acest lucru poate îmbunătăți în mod semnificativ colaborarea prin dotarea fiecărui individ cu setul necesar de instrumente și informații.

Drept urmare, angajații sunt împuterniciți să aducă tot posibilul la fiecare conversație, maximizând potențialul lor. Vă recomandăm să vă uitați la soluțiile de colaborare cognitivă ale Cisco, care sunt alimentate de tehnologia să proprie AI. Soluția acoperă spații de lucru inteligente, colaborări la distanță și alte elemente esențiale pentru rezolvarea problemelor de afaceri cu contribuții diverse.

Un instrument de angajare a freelancerilor de top

Angajarea Freelancerilor este o modalitate excelentă de a introduce diversitatea cognitivă la locul de muncă, mai ales dacă sunteți o companie mai mică. Și aceasta ar trebui să includă talente de top din întreaga lume care își aduc experiența unică în domenii, tehnologii și culturi noi. Luați în considerare Toptal, o platformă care vă oferă acces la primii 3% din talentele freelance din întreaga lume. Ați putea chiar plasa aceste angajări în poziții de conducere, de exemplu, ca manageri de produse și proiecte. Acest lucru va permite angajaților să experimenteze o gamă variată de stiluri de conducere, încurajând diversitatea cognitivă la locul de muncă. Printre clienții Toptal se numără Motorola, HPE și NetApp, printre mulți alții.

În acest an, inițiativele de diversitate la locul de muncă pot lua o nouă dimensiune, concentrându-se pe diversitatea cognitivă. Pe lângă utilizarea celor patru tehnologii, puteți de asemenea să:

Democratizați datele astfel încât angajații să poată lua decizii informate prin seturi de date mai diverse
Utilizați AR / VR pentru a simula scenariile cu probleme, încurajând reacții diferite de la angajați
Oferiți pregătire soft pentru dezvoltarea abilităților, astfel încât fiecare angajat să se simtă încrezător în ceea ce privește împărtășirea opiniilor sale.

Aceste sfaturi simple, împreună cu setul potrivit de instrumente tehnologice, vă vor aduce cu un pas mai aproape de a permite diversitatea cognitivă la locul de muncă.

Nu este vorba doar de respectarea unei cote sau de respectarea unei anumite politici. Diversitatea cognitivă asigură o reprezentare egală pentru fiecare demografic al angajaților și le oferă încrederea și canalul pentru a face diferența în linia de jos a companiei tale.

Referință: https://www.hrtechnologist.com/articles/diversity/how-to-enable-cognitive-diversity-in-the-workplace/.

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.