fbpx Moduri prin care poți identifica nevoile de instruire ale angajaților | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Moduri prin care poți identifica nevoile de instruire ale angajaților

Dezvoltarea unui nou program de intruire pentru angajați sau revitalizarea unui program de instruire vechi este un efort mare, dar care este adesea sortit să eșueze încă de la început. De ce? Companiile care sar peste primul pas care este crucial și care reprezintă o analiză a nevoilor de instruire, pot considera că instruirea lor este ineficientă la toate nivelurile.  Să știi să identifici nevoile de formare ale angajaților este baza pentru întregul program de instruire. Iată cum poți face asta:

De ce instruirea necesită analiza nevoilor?

O analiză a nevoilor de instruire analizează cunoștințele și abilitățile angajaților la nivel global pentru a determina de ce tipuri de instruire este nevoie. Dar de ce este atât de importantă o analiză a nevoilor de instruire?
O analiză a nevoilor de instruire se concentrează pe obiectivele proprii și organizaționale, urmând ca apoi să îți dai seama de sarcinile și persoanele necesare pentru a ajunge acolo. Adună câteva date de bază pentru a ști de unde să începa angajații procesul, astfel încât să le poți oferi instrumentele de care au nevoie pentru a îndeplini obiectivele companiei. Dacă nu faceți acest pas, atunci se va crea o situație asemănătoare cu scenariul în care ți-ai angaja oamenii pe o plută din mijlocul oceanului, fără a avea vreun teren la vedere. Nu vor avea la dispoziție nimic concret și, în cele din urmă, toți vor obosi și vor renunța. Prin urmare, de unde să începi și cum să identifici nevoile de instruire ale angajaților?

Iată 8 etape concrete pentru a vă începe să identificați nevoile de formare ale angajaților:

Decide ce dorești să realiezi

Unii oameni plasează evaluarea cunoștințelor de bază ale angajaților înainte să stabilească obiectivele. E nevoie să știi că datele vor fi mult mai bogate dacă au context. Decide obiectivele personale și organizaționale pentru compania ta înainte să aduni datele angajaților pentru a da o direcție timpului de instruire.

Identifică cunoștințele și abilitățile necesare pentru îndeplinirea obiectivelor

Pe măsură ce compania va crește și se va schimba, angajații pot avea lacune în cunoștințele, abilitățile și abilitățile lor. Acest pas evidențiază ceea ce angajații trebuie să știe, să înțeleagă și să poată face la finalul instruirii pentru a îndeplini obiectivele declarate. 

Descoperă ce știu angajații

Reia din nou pasul doi, ia lista de cunoștințe, abilități și stabilieste unde se află în spectrul tău angajații. Oferă angajaților o șansă să arate ce știu (și să identifice eventualele lacune) înainte de a începe proiectarea programelor de învățare. Există o varietate de moduri în care aceste informații pot fi colectate, inclusiv:

  • Folosind chestionarelor sau sondajelor.
  • Observarea angajaților și examinarea muncii lor.
  • Efectuarea evaluărilor formale.

Discută cu angajații

Rezervă timp pentru a întreba angajații ce au nevoie pentru a evolua din ce în ce mai mult. Sunt fericiți cu munca lor și, dacă nu, ce le-ar putea face mai fericiți?

Încurajați feedback-ul deschis. Precizați că sunteți într-adevăr interesat de stabilirea obiectivelor pentru ca formarea să corespundă nevoilor angajaților, fără a decide cine va primi următoarea reducere a salariilor. Acest lucru te poate ajuta să găsesti deficiențe la care nu te-ai fi gândit să le verifici niciodată.

Discută cu managerii

Managerii sunt puntea dintre executivi și muncitori. Ca atare, aceștia au o perspectivă unică asupra modului de desfășurare a lucrurilor în camera de consiliu și pe stradă.

Evaluează-ți resursele curente de formare

După ce îți dai seama ce știu angajații, este timpul să îți dai seama ce resurse de pregătire sunt în vigoare pentru a sprijini progresul în direcția obiectivelor și dacă este nevoie de o reglare fină sau de restabilire cu totul.

Planifică programul de instruire în funcție de nevoi

Deoarece angajații au destul de puțin timp pe care îl investesc în pregătire, cu siguranță dorești să îi asiguri că obțin ceea ce au nevoie, atunci când au nevoie. Concentrați-vă să oferiți angajaților pregătirea de care au nevoie fără o mulțime de accesorii care distrag atenția sau necesită prea mult timp. De asemenea, dacă revizuiți cu grijă modul în care se desfășoară proces de intruire, acest lucru vă împiedica atât angajațîi, cât și managerii și directorii să se frustreze și să devină la un moment dat copleșiți.

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.