[email protected] 0770 414 202

Numărul lui Dunbar


Antropologul britanic Robin Dunbar este cel care a creat o teoria ce îi poartă numele- teoria numărului "Dunbar", prezentat ca modalitatea principală de a ne gândi la universul nostru de contacte. 

Dr. Dunbar spune că putem avea relații semnificative, care implică încredere și obligație, existând o istorie personală, nu doar simple nume și fețe, cu doar 150 de persoane la un moment dat. 

Este indicat să păstrăm o foaie de calcul de conexiuni cheie, care sunt în prezent cele mai semnificative, păstrând în partea de sus a listei cele 150 de contacte, cu note despre cele mai recente interacțiuni.

Pe măsură ce anumite contacte se estompează, acestea se vor tot mișca în susul și în josul foii de calcul, iar altele noi le înlocuiesc, în special cele importante pentru grupul Dunbar.

Puteți să reveniți la foia voastră de calcul de mai multe ori pe zi pentru a vă organiza eforturile de mobilizare și a găsi idei noi, în special pentru persoanele cu care nu v-ați aflat recent în contact.

Este extrem de util să puteți vedea numeroase nume simultan și asta vă ajută să faceți legături și noi conectări printre persoanele de pe lista voastră.
 

Autor

Echipa LearningNetwork.ro

Learning Network este terenul de joaca al celor care cred in puterea invatarii, sunt curiosi sa isi descopere limitele si isi doresc sa obtina rezultate remarcabile in viata lor. Portalul (www.learningnetwork.ro) iti ofera informatii din industria de learning&development sub forma de stiri, articole si review-uri si posibilitatea de a achizitiona bilete la conferinte si cursuri deschise. ...

Companie

Scroll to Top
// //