fbpx O poveste spusa Lean – Doamne dragute in halate albe | Learning Network Mergi la conţinutul principal

O poveste spusa Lean – Doamne dragute in halate albe

Cred ca am ales un moment bun sa ti-l prezint pe Lean, un bun prieten al meu. Destul de tinerel, sprintar, simplu si sofisticat in acelasi timp. O minte deschisa, transparenta si claritate - felul lui de a fi. Extrem de prietenos si fara sa deranjeze are totusi un cusur: e foarte curios sa afle ce faci, cum faci iar intrebarea lui favorita este DE CE?

Hai sa va povestesc una din intamplarile lui Lean intr-un laborator de analize medicale. Cateva doamne dragute, patru la numar, l-au cunoscut intr-un moment in care nu prea aveau timp sa se ocupe de altceva, erau extrem de preocupate in viata de zi cu zi de problemele pe care le aveau. Seful lor avea pretentii mari si era convins ca munca sustinuta si peste program i-a adus la perfectiune. Si-au gasit totusi un ragaz sa stea de vorba. Si-au rupt cateva ore pe zi din programul de lucru de 10-12 ore si au stat la taclale. S-au imprietenit usor, usor si au inceput sa-si faca confidente. Dupa cateva saptamani erau suficient de intimi cat sa-si inteleaga problemele, asa ca nu au mai ezitat sa-si expuna grijile. Evident, una din problemele ridicate se referea la timpNu stiu cum naiba s-a scurtat ziua si nu mai facem fata, au zis ele.

Cu nemasurata lui curiozitate, Lean a inceput sa le descoasa si sa inteleaga felul in care acele doamne dragute si colegele lor munceau. Au luat-o pas cu pas si au mers impreuna acolo unde lucrurile se intamplau. Si a tot pus intrebari, pana cand toti s-au lamurit ce voia de fapt Lean: sa le spuna unde munca lor nu aduce valoare nimanui, sa le arate risipa la tot locul, pe care cei de acolo nu reuseau s-o vada, pentru ca nimeni pana atunci nu discutase despre toate astea asa cum numai Lean stie s-o faca.

Dupa ce s-au inteles cu trebuia de facut, s-au apucat de treaba. In scurt timp au ramas cu totii surprinsi ca programul de lucru a revenit la normal, adica 8 ore pe zi. Extraordinar! Si mai mult decat atat, aveau din ce in ce mai multi clienti (cam de doua ori mai multi decat inainte sa se cunoasca) si culmea, foarte multumiti de calitatea rezultatelor primite, costul analizelor si promptitudinea livrarilor facute.

Si uite asa, Lean si-a mai facut niste prieteni.

Asta face Lean

Tu ce mai faci?

Categorie

Alexandru Chirciu, inginer in electrotehnica, International Certified Lean Six Sigma Black Belt și IASSC Accredited Training Associate... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.