fbpx Oracle România și Academia de Studii Economice din București anunță un proiect colaborativ ce va contribui la transformarea digitală a economiei românești | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Oracle România și Academia de Studii Economice din București anunță un proiect colaborativ ce va contribui la transformarea digitală a economiei românești

București, 4 noiembrie 2020 - Oracle România și Academia de Studii Economice din București au semnat un memorandum de înțelegere pentru a coopera în sprijinul tehnologiilor emergente, diseminării cunoștințelor, proiectelor de cercetare și inițiativelor de sprijinire a startup-urilor.

Academia de Studii Economice din București a înființat un centru de cercetare care derulează o serie de proiecte distribuite în domeniul Inteligenței Artificiale (AI), securității informatice, tehnologiilor educaționale și a tehnologiilor agricole. Oracle România, partener de tradiție al ASEB, devine prima companie care susține și cooperează la dezvoltarea centrului de cercetare.

Centrul își propune să devină cel mai mare cluster de inovație din Europa de Sud-Est. Este conceput pentru a lucra în parteneriat cu alte universități și companii interesate deacest domeniu. Centrul va cerceta, propune și implementa procese și modele economice pentru crearea unei economii verzi durabile în contextul progresului tehnologic.

În cadrul cooperării, Oracle își propune să:

  • Ofere o infrastructură puternică de idei și schimb de informații între companie, Academia de Studii Economice, studenți și startup-uri;
  • Faciliteze organizarea de ateliere de tehnologie a inovației pentru studenți în marginea programelor de cercetare vizate;
  • Sprijine zonele strategice ale inteligenței artificiale și securității informatice prin participarea la seminarii, ateliere, întâlniri;
  • Ajute la dezvoltarea abilităților, instruire și îndrumare pentru startup-urile selectate în cadrul programului global de startup.

Programul „Oracle for Startups” oferă experiențe personalizate pentru startup-uri, mentorat de la experți tehnici și de afaceri, tehnologie de ultimă generație, credite gratuite Oracle Cloud și acces la cei peste 430.000 de clienți globali ai Oracle, precum și parteneri și investitori.

„Prin cooperarea cu Oracle, studenții din cadrul universității vor avea șansa de a explora cele mai avansate tehnologii și de a face parte dintr-un viitor captivant. Oracle este un partener cu tradiție al instituției noastre și prin semnarea acestui acord facem un pas mai departe în privința educării unei generații de inovatori.” - a spus Dr. Razvan Bologa, profesor la Universitatea de Studii Economice din București.

„Inovația tehnologică aliniată cu o gândire durabilă reprezintă cheia viitorului nostru. Fără îndoială, studenții, startup-urile sau companiile românești nu duc lipsă de idei în aceste domenii, ci mai degrabă de procesele structurale și practice pentru a face ca lucrurile să se întâmple. În cadrul acestei cooperări cu ASEB, oferim expertiza Oracle în tehnologii avansate - cum ar fi cloud, soluții autonome, securitate informatică, inteligență artificială,machine learning și blockchain - și cunoașterea proceselor de afaceri pentru a ajuta ideile să devină realitate. ”- a declarat Ovidiu Achim, Manager de Consultanță în Vânzări de Tehnologie, Oracle ECEMEA.

Despre Academia de Studii Economice din București

Academia de Studii Economice din București (ASEB) este o universitate publică axată pe cercetare situată în București, România. A fost fondată în anul 1913. Are 22.684 de studenți, atât la nivel de licențiat, cât și la nivel postuniversitar, în cele 11 facultăți. ASEB este universitatea numărul unu din România, potrivit clasamentului realizat de Times Higher Education World University Rankings 2021. În prezent este implicată în numeroase proiecte de cercetare naționale și globale și și-a câștigat o reputație remarcabilă pentru rezultatele sale și programele academice. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați www.ase.ro.

Despre Oracle

Oracle Cloud oferă o suită completă de aplicații integrate pentru vânzări, servicii, marketing, resurse umane, finanțe, logistică și aprovizionare și producție, precum și infrastructură de a doua generație,  automatizată și sigură, care include baza de date autonomă Oracle. Pentru mai multe informații despre Oracle (NYSE: ORCL), vizitați-ne la adresa www.oracle.com.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.