fbpx Principala preocupare a companiilor trebuie să fie către oamenii ale căror vieți s-au schimbat | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Principala preocupare a companiilor trebuie să fie către oamenii ale căror vieți s-au schimbat

Am trecut prin criza din 2008-2009 intr-o firma de training si am resimtit din plin decizia mangementului de a comunica abrupt si rece cele doua optiuni: demisia sau trecerea pe contract de PFA.

In 2010 m-am mutat intr-o companie multinationala, in L&D.

Acolo am vazut "live" ce inseamna sa faci training cu niste oameni care tocmai aflasera ca li se va inchide fabrica, care se aflau in mijlocul unor negocieri sindicale complicate sau care nu stiau cu certitudine daca maine "se lucreaza".

Probabil ca va fi cea mai nepopulara postare de pe grup (si un deserviciu pe care il fac companiei mele), insa acum NU este momentul sa cautati solutii de training virtual (nici macar pe ale noastre). 

In urmatoarele doua-trei saptamani, principala preocupare a companiilor, a oamenilor de HR si chiar a consultantilor vostri preferati trebuie sa mearga in directia sustinerii angajatilor ale caror vieti au fost date peste cap in interval de cateva zile.

Focus pe a-i reasigura, a le oferi suport, a-i ajuta sa nu se simta singuri in izolare la domiciliu.

Fara COVID-19, cele mai mari patru provocari ale lucratorilor la distanta sunt cele din poza numarul doi. In contextul actual, incertitudinea, deconectarea si stresul vor accentua dificultatile clasice.

Daca vreti sa continuati sa investiti in dezvoltarea angajatilor, investiti in lucruri care sunt importante pentru ei in acest context, cel putin in urmatoarele saptamani.

Iar dupa ce anxietatea se va diminua, reveniti la planul de training. Virtualizarea invatarii nu e deloc o idee rea si ma bucur sa vad atat de mult interes pentru asta din partea colegilor de breasla si a companiilor. E un semnal ca invatarea este importanta in vreme de criza (o lectie pe care in 2008 nu multe companii o invatasera).

Un curs virtual bun nu se pune online dupa o saptamana de munca, alegeti cumpatat directia in care mergeti.

Avem nevoie de o schimbare temporara de directie in L&D, dupa care lucrurile vor reveni la normal (desi normalul va arata destul de diferit). Noua directie are, insa, mai mult de a face cu subiectul decat cu metoda de livrare. Online / in sala, sunt doar instrumente. Ce decidem sa construim cu ele este mai important.

Bazele sanatatii organizationale se vor pune acum, cand e cel mai greu si mai complicat pentru toata lumea.

  • Stay healthy.
  • Stay brave.
  • Take care of your people

Poți descărca ghidul pentru remote work la finele articolului!

Articolul a fost publicat inițial ca postare pe grului de facebook HR HUB.

 

remote work challenges

Companie
Categorie
Robert Blaga

Sunt de formație psiholog și lucrez în training și dezvoltare din anul doi de facultate (de aproape 15 ani). În 2015 mi-am î... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.