fbpx Răzvan Radu & Humano: Inovație în lumea HR-ului | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Răzvan Radu & Humano: Inovație în lumea HR-ului

Spuneam aici că- din fericire!- există și solutii pentru problemele cu care un HR se confruntă zi de zi în munca sa. Unele care ușurează considerabil procesele atât de laborioase și consumatoare de timp și care pot transforma data analytics într-o placere. Da, ați citit bine. Plăcere. Căci, ce nu poate fi plăcut atunci când totul devine simplu doar printr-un click?
Vorbesc despre soluția creată de Humano. De altfel, din foarte multe puncte de vedere, unică la nivel național și internațional. Continuam azi să cunoaștem mai bine atât cu platforma Humano, cât și cu oamenii din spatele...numerelor.

 

Dacă ai claritate, vei putea să implementezi proiectele care au sens în fiecare echipă și să nu mergi astfel pe one size fits all (...) Este frustrant să vezi că organizația din care faci parte nu investește în lucrurile de care tu ai nevoie pentru a fi mai performant, ci investește în lucruri cu o valoare marginală. 


 

L.N.: Se vorbește mult despre implicarea angajaților și formarea și implicarea echipelor. Un lucru deloc ușor pentru foarte multe organizații. Care este în acest sens soluția Humano?
R.R.: Din ce am observat, atunci când se vorbește de clădirea unor echipe, există două sensuri: 
Unul în care discutăm de angajarea pe joburi care sunt autonome, adică în care ceea ce au în comun membrii este team-leaderul și faptul că presetează o muncă similară, însă ei nu depind unul de altul. Dificultatea cea mai mare este crearea echipelor în care oamenii depind unul de altul pentru a duce la bun sfârșit task-urile zilnice. Soluția noastră vine cu informații complete despre echipă și companie pentru a aduce un element foarte important. Și anume, claritate. 
Prin utilizarea platformei, ai parte de claritatea de care ai nevoie asupra fiecărei echipe și poți implementa proiecte personalizate menite să crească motivația membrilor. Dacă ai claritate, vei putea să implementezi proiectele care au sens în fiecare echipă și să nu mergi astfel pe one size fits all. 
Este o greșeală des întâlnită când, pe baza unor informații parțiale sau generalizate ce vin de o la singură echipă, se iau deciziile de a se implementa proiecte în toate echipele. Adeseori, acestea nu au aduc valoare, ci doar costuri și o adâncire a lipsei de motivație a angajaților. Este frustrant să vezi că organizația din care faci parte nu investește în lucrurile de care tu ai nevoie pentru a fi mai performant, ci investește în lucruri cu o valoare marginală. Ai senzația că, de fapt, nu înțelege ceea ce ai nevoie. Prin platforma noastră, poți să înțelegi ce este nevoie într-o echipă pentru a-i crește performanța. 

 


...cred cu tărie că cea mai mare provocare a companiilor este de fapt găsirea oamenilor potriviți și retenția acestora (...) Lucrăm intens la a dezvolta platforma în direcția creșterii capacității companiilor de a atrage talentul de care au nevoie. 

 

L.N.: Care consideri că reprezintă cea mai mare provocare în lumea de business și a organizațiilor în momentul de față?
R.R.: În lumea business-ului, sunt foarte multe provocări. De la incertitudine, la reglementări și lipsa de inovație, până la scalarea businessului într-un mod care să nu afecteze cultura sau o procedurizare exagerată.
Cred însă că a avea oamenii potriviți rezolvă problemele enumerate mai sus. Deci, cred cu tărie că cea mai mare provocare a companiilor este de fapt găsirea oamenilor potriviți și retenția acestora. Este nevoie în primul rând de claritate asupra business-ului, asupra așteptărilor de la fiecare post în parte, asupra direcției companiei și implicit a ceea ce este nevoie să faci că oamenii să fie 100% motivați să meargă în acea direcție. Parte din soluție este platforma noastră pentru că datele din organizație sunt parte a soluției. Acțiunile bazate pe date te vor ajuta să crești retenția și motivația oamenilor. Lucrăm intens la a dezvolta platforma în direcția creșterii capacității companiilor de a atrage talentul de care au nevoie. Pentru cei interesați de acest proiect îi îndemn să se înscrie la newsletter-ul nostru sau să ne dea follow pe Linkedin, Facebook și, în curând, și pe alte canale de comunicare. În următoarea perioadă, vom veni cu mai multe informații. 

 


Învățați despre cum face compania bani, despre industria din care faceți parte, despre ce fac celelalte companii pentru a se deosebi, nu doar din perspectiva HR, ci din perspectiva de business. 

 

L.N.: Revoluție digitală sau...normalitate. De ce?
R.R.: Revoluție digitală. Ea ne va permite să facem cu adevărat lucruri care să ne împlinească, lucruri care să aducă valoare în viața noastră și a celor de lângă noi. Revoluția digitală vine cu schimbări menite să ne ajute să ne facem task-urile zilnice mult mai ușor. 
L.N.: Într-un singur cuvânt Humano poate fi definit prin.... 
R.R.: Inovație.
L.N.: Mesajul tău și al Humano pentru cititorii și membrii comunității Learning Network este.....
R.R.: Learn! Nu doar despre zona voastră profesională, ci și despre activitatea și ce face altfel compania față de competiția din industrie.
Învățați despre cum face compania bani, despre industria din care faceți parte, despre ce fac celelalte companii pentru a se deosebi, nu doar din perspectiva HR, ci din perspectiva de business. 
 

Categorie

Răzvan are o experiență de peste 7 ani de consultanță în HR și Marketing. Din 2015 și-a dedicat activitatea consultanței în zona... vezi profilul complet

Specialist în comunicare şi imagine publică şi internă în domeniul de business si politici sociale, marketing online și PR. Learning... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.