fbpx Richard Branson: 20 de citate inteligente despre succesul profesional | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Richard Branson: 20 de citate inteligente despre succesul profesional

În cartea sa „Calea Inocentă”Richard Branson arată o scrisoare care a aparţinut mamei lui, Eva Branson. Ea spunea despre acesta că era un copil foarte curios, determinat şi pasionat de explorat: „foarte determinat să facă lucrurile singur”. Majoritatea părinţilor vor să-şi protejeze copiii de durere, care este asociată cu eşecul, dar părinţii lui Richard i-au dat şansa să-şi exploreze ideile nebuneşti. Multe dintre ele s-au sfârşit dezastros, dar el a învăţat din greşeli. Părinţii erau acolo să-l ajute să asambleze piesele şi să-i dea curaj. S-a dovedit că acestea au fost doar „durerile care creşteau ale unui antreprenor în devenire”.

Deci mulţi dintre noi avem potenţial pentru afaceri de succes, dar ne temem de eşec. În special când avem o familie de întreţinut, suntem tentaţi să stăm departe de riscurile mari şi alegem variantele sigure. Dar acest lucru poate elimina complet plăcerea şi ambiţia realizabile prin munca noastră; Richard a spus: „Sunt unde sunt astăzi pntru că mi s-a permis să dau greş. Caracterele se construiesc învăţând din greşeli”.

Dacă te-ai împotmolit în lumea afacerilor, ai stagnat în carieră, sau eşti disperat după o nouă provocare, Richard Brabnson este o sursă incredibilă de inspiraţie şi învăţătură. Blogul şi pagina lui de facebook sunt urmărite pentru sfaturile şi conţinutul valoros pe care le împărtăseşte.

Citeste si 5 credinte limitative in drumul spre succes

Am selectat 20 din citatele favorite ale lui Richard pe tema succesului în afaceri (am includs şi citatul cu numărul 12, așa cum mă face să mă zâmbet de fiecare dată când îl citesc). Sperăm unele rezonează cu tine, și inspira să-ti stabileşti noi obiective de afaceri și ambiţii pentru că ne apropiem de sfârșitul anului 2015.

  1. „80% din viaţă ţi-o petreci muncind. Îţi doreşti să te distrezi acasă. De ce nu te-ai distra şi la muncă?”
  2. „Nu cred că munca-i muncă şi joaca-i joaca. Totul este viaţă.”
  3. "Afacerile favorizează mintea deschisă. Favorizează oameni al căror optimism îi pregăteşte pentru mai multe contracte posibile. "
  4. „Este în regulă dacă nu şti să faci toate lucrurile; înconjoară-te de oameni care te completează.”
  5. „Implică-te emoţional la locul de muncă. Instinctul şi emoţiile iţi vor fi de ajutor.”
  6. „Nu căuta cea mai ieftină sau mai rapidă cale pentru a face ceva... Gândeşte-te care este cea mai minunata cale de a face acel lucru.”
  7. „Şansa favorizează mintea pregatită; cu cât practici mai mult cu atât mai norocos vei deveni.”
  8. „Ascultă; ia ce este mai bun şi lasă restul în urmă.”
  9. „Nu poţi greşi pea mult dacă vei gândi ca un client care este nou în afaceri.”
  10. „Cred ca truda şi uitatul la ceas îţi trădează spiritul de antreprenor nedezvoltat.” 
  11. „O afacere trebuie să fie antrenanată, amuzantă şi trebuie să-ţi dezvolte instinctele creative.”
  12. „Mama şi-a propus să mă facă să devin independent. Când aveam 4 ani, ea a orpit maşina la câteva mile de casa noastra şi m-a lăsat să gasesc singur drumul pe câmp. M-am pierdut iremediabil.”
  13. „Să ai o peronalitate şi să-ţi pese de oameni este important. Nu poţi fi un bun lider dacă nu-ţi plac oamenii. Acesta este modul în care poţi scoate ce-i mai bun din ei.
  14. „Mai presus de toate, trebuie să creezi ceva de care eşti mândru. Aceasta a fost mereu filozofia mea despre afaceri. Pot spune cu sinceritate că nu m-am implicat niciodata într-o afacere pentru a face bani. Dacă acesta este unicul motiv, cred că este mai bine să nu te bagi.”
  15. „Oportunităţile de business sunt ca autobuzele, întotdeuna va apăarea altceva.”
  16. „Interesul meu în viaţă vine de la obiectivele măreţe pe care mi le-am setat, provocarile aparent irezistibile şi din încercarea de a le realiza.”
  17. „Brandurile care vor prospera în următorii ani sunt cele care au un scop dincolo de profit.”
  18. „Cea mai mare motivaţie a mea? Să-mi menţin provocările. Văd viaţa aproape ca pe o lungă educaţie universitară pe care nu am avut-o niciodată – în fiecare zi invăţ ceva nou.”
  19. „Mi-am dorit să fiu editor sau jurnalist, nu eram cu adevărat interesat să devin antreprenor, dar am aflat curând că trebuie să devin antreprenor pentru a face revista să merga în continuare.”
  20. „Nu te lăsa descurajat de eşecuri, învaţa din ele şi ia-o de la început.”

Articol tradus şi preluat de pe Go to meeting Blog.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.