fbpx Saptamanile banilor | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Saptamanile banilor

Daca vrei sa il intalnesti pe Dragos Niia ar fi de preferat sa stabiliti o intalnire dimineata. Asa e cel mai bine. In rest e ocupat cu „carnataraia”, asa cum obisnuieste sa spuna la ceea ce face.

Dragos e proprietarul fabricii de mezeluri Matis. Daca dai cautare pe Google dupa „mezeluri”, e printre primele optiuni. Dragos a reusit in cativa ani sa creeze o afacere de la zero la 4 milioane de euro, ceea ce, din perspectiva mea, spune ceva despre determinarea cu care obisnuieste sa faca lucrurile.

Se mandreste cu faptul ca mezelurile produse de el contin peste 80% materie prima, carne si grasimi. Nu am cum sa iti [[{"fid":"3555","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"420","width":"300","style":"float: right; margin: 10px;","alt":"Fabrica mezeluri Matis","title":"Mezeluti Matis","class":"media-element file-default"}}]]dovedesc asta pentru ca nu le-am incercat (de ceva ani carnea nu mai e o optiune in alimentatia mea). Dar poti sa te convingi ca este asa experimentand ce inseamna sa consumi mezeluri Matis.

Am avut o intalnire scurta cu Dragos acum vreo doua luni. Un fost cursant de-al meu ne-a pus in legatura ca sa organizam un team building pentru echipa lui anul viitor. „A venit vremea sa ii scot pe oamenii mei la munte!” mi-a spus Dragos, bucuros ca poate face acest lucru. Ne-am intalnit in restaurantul din fata fabricii. „Nu am inca birou!” a tinut sa ma anunte, fara nici o urma de regret. Nu pare genul de om care sa stea in birou. Lui ii trebuie actiune si provocare. Iti dai seama de asta dupa modul in care poarta o discutie. Nu are stare, dar e concentrat pe ceea ce are de vorbit.

Cred ca a fost cea mai scurta intalnire de vanzare pe care am avut-o pana acum. 15 minute. Timp in care am vorbit mai mult de firma lui decat de cursul in sine. Tine mult la oamenii lui, chiar daca ii mai ia la rost cam tare uneori. Multi angajati sunt oameni simpli care au nevoie de cineva care sa aiba grija de ei.

Dar in cadrul celor 15 minute mi-a impartasit filozofia lui de business. Simpla si clara. „O saptamana din luna lucrez pentru stat, o saptamana pentru oamenii mei, o saptamana pentru furnizori si o saptamana pentru mine.” Nu neaparat in aceasta ordine, dar cu siguranta saptamana pentru el este a patra. In acest mod acopera toate zonele importante pentru afacerea lui.

Nu tine sa se imbogateasca din afacere. Tine sa isi plateasca taxele si impozitele la timp, sa dea salarii la oameni, sa isi plateasca furnizorii la timp si, ce-i mai ramane, sa foloseasca pentru el. Locuieste intr-o casa la care plateste rata la banca. Masina e in leasing.

Ramane sa mergem la anul la munte, cu oamenii lui. 180 de angajati. Cei mai multi dintre ei aflati la primul eveniment de acest gen.

Iar Dragos ramane ca tot la anul sa dubleze capacitatea de productie si sa creasca numarul de locuri de munca la aproximativ 230. Este ceea ce isi doreste pentru el si oamenii lui.

 

Categorie

Sunt dezvoltator de oameni dedicat lucrului cu oameni și companii care doresc să obțină rezultate... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.