Mergi la conţinutul principal

Școlile din mediul rural din județul Cluj pot organiza tabăra de vară ȘCOALA cu scLIPICI

Școlile din 5 comunități rurale din județul Cluj pot deveni co-organizatorii taberei de vară ȘCOALA cu scLIPICI lansată de Fundația Noi Orizonturi în parteneriat cu PEPCO România.  ȘCOALA cu scLipici este un model de activitate de învățare estivală pe care școlile o pot oferi copiilor din ciclul primar care nu au ocazia să plece într-o tabără, să călătorească în vacanță cu părinții și să învețe din cele văzute în cursul acestor călătorii, care nu citesc sau nu sunt stimulați să se dezvolte.

Toate costurile de organizare a taberei de vară sunt susținute de Fundația Noi Orizonturi și PEPCO România care susțin dezvoltarea competențelor de bază în rândul tinerilor. Pentru acești copii, cele trei luni de vacanță de vară înseamnă regres în dezvoltarea competențelor de bază, astfel că în septembrie, când se întorc la școală, nu mai citesc, scriu și socotesc la același nivel la care au făcut aceste lucruri înainte de a începe vacanța.”, declară Maria Kovacs, manager de program în cadrul Fundației Noi Orizonturi.

Studii arată că acești copii pot regresa până la 4-5 luni, astfel că în septembrie au același nivel al competențelor de bază pe care l-au înregistrat în februarie-martie în anul școlar precedent. În acest sens, ȘCOALA cu scLipici este o intervenție pentru a frâna regresul copiilor în dezvoltarea competențelor de bază, dar și pentru a dezvolta competențele de bază la copiii cu rămâneri în urmă.

 

Cum se desfășoară tabăra de vară ȘCOALA cu scLIPICI?

ȘCOALA cu scLipici este un model de implicare a părinților și comunității locale în procesele de învățare. Școala este sprijinită să implice părinți și alți voluntari în activități de dezvoltare a competențelor de bază la copii. „Considerăm că o școală care implică eficient părinți și alți adulți voluntari din comunitate investește în dezvoltarea capacității acestora de a contribui la dezvoltarea competențelor de citit-scris și socotit ale copiilor.”, continuă reprezentatul Fundației Noi Orizonturi.

O ȘCOALĂ cu scLipici durează 2 săptămâni (10 zile) și are loc în timpul vacanței de vară. Școala oferă activități atractive și antrenante de învățare estivală într-un format de tabără pentru 50 de copii din ciclul primar, cu precădere pentru cei care au nevoie de sprijin în dezvoltarea competențelor de citit-scris, matematică sau abilități de relaționare.

Echipa fiecărei școli este compusă din lider, 4-5 cadre didactice (profesori experți în dezvoltarea competențelor vizate la copii) și asistenți ai cadrelor didactice (8-10 voluntari: părinți, alți adulți din comunitate, studenți de la facultatea de psihologie și științele educației).

 

Înscrierea celor 5 școli se realizează până în 1 martie

Înscrierea pentru tabăra de vară ȘCOALA cu scLIPICI se realizează pe site-ul oficial până în 1 martie:https://www.noi-orizonturi.ro/2020/02/11/cautam-5-scoli-din-judetul-cluj-care-sa-organizeze-tabara-de-vara-scoala-cu-sclipici/

 

Despre Fundația Noi Orizonturi

Fundația Noi Orizonturi are un istoric de 20 ani în educația pentru transformare, oferind programe de dezvoltare personală și de construire de abilități de viață care au ajuns la peste 50.000 de copii și tineri. Fundația a format în programe de lungă durată peste 1.500 de profesori, lucrători de tineret, care au înființat și condus peste 300 de Cluburi de Inițiativă Comunitară IMPACT în România. Fundația Noi Orizonturi este lider de tabere de educație prin aventură, conducând programe de vară, în care, de-a lungul celor 20 de ani, peste 15.000 de tineri au trecut prin activități provocatoare, întărindu-și caracterul și încrederea în propriile forțe. Mai multe informații despre Fundația Noi Orizonturi sunt disponibile pe www.noi-orizonturi.ro

 

Despre PEPCO România

PEPCO  este un lanț european de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-și îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO operează peste 1600 de magazine în Cehia, Croația, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, România, Polonia, Slovacia, Slovenia și Bulgaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est. În domeniul responsabilității sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activități care vizează îmbunătățirea calității timpului lor liber. Programul nostru de CSR poate fi văzut în acțiune în fiecare țară în care PEPCO este prezent. Mai multe informații despre oferte, brand, recrutare sau potențiale colaborări cu proprietarii de spații comerciale sunt disponibile pe www.pepco.ro

Contact:

Fundația Noi Orizonturi

[email protected]

 

Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.