fbpx Solution Focus - gaseste solutii si rezolva probleme | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Solution Focus - gaseste solutii si rezolva probleme

Petra Mueller Demary ne-a povestit despre principiile programului Solution Focus si impactul asupra publicului din Romania. Ne-a oferit cateva feedback-uri din partea participantilor si ne-a prezentat punctele forte si motivele care ne determina sa parcurgem cursul.

Care sunt principalele 3 motive pentru a participa la acest curs?

  • Pentru un coach nou: o abordare simpla care aduce rezultate. Inca de la primul modul vei fi capabil sa ghidezi conversatia si sa le oferi suport clientilor sa descopere solutii.
  • Pentru un manager: sa-ti extinzi capacitatea de a-ti motiva si dezvolta echipa. Abordarea va ajuta sa creati o admosfera constructiva si pozitiva, stimuleaza performanta si tinde spre schimbare.
  • Pentru toata lumea: sa invete sa se ghideze in  mod constructiv si sa favorizeze increderea in sine si energia pozitiva pentru propia persoana si pentru altii.

Cine trebuie sa participe la curs? 

Trebuie sa participi daca:

  • Esti coach sau esti interesat sa devi unul si iti doresti sa participi la la un training open acreditat ICF.
  • Munca ta depinde de interactiunea cu alti oameni (de exemplu ca manager) si-ti doresti sa-ti dezvolti aptitudinile spre dialoguri constructive si schimbari.
  • Esti curios sa inveti cum sa aduci mai multa lumina si optimism in viata ta.

Cine nu are nevoie de acest curs?

  • Oricine invata foarte bine din teorie si din clasa, pentru ca acest curs asigura o mica teorie si multa practica. Vei invata sa fii coach, practicand coaching si fiind instruit. Noi va oferim carti si fundalul teoretic pe care se bazeaza conceptul, dar nu acesta este focusul trainingului.

Care sunt punctele forte ale progamului?

La finalul programului vei beneficia de un certificate Solution Focus Coach si vei face un pas mare spre acreditarea ICF.

Inca din prima zi vei fi capabil sa-ti abordezi munca din perspective unui manager sau a aunui coach.

Pe durata trainingului iti vei dezvolta un stil unic de manager sau coach.

Vei face parte dintr-un grup de colegi profesioniti si vei crea o comunitate puternica de invatare cu ei. Te poti altura grupurilor de alumni locali, formate din coach-i si supervizori.

Solution Surfers a intrat in comunitatea SOL cu peste 1700 de membrii. Comunitatea furnizeaza suport continuu favorabil dezvoltarii tale personale si profesionale.

Ce feedback aveti de la participantii la curs?

Testimoniale – de la clientii nostri din Romania

“Am beneficiat de curs in plan personal si professional. Cea mai mare intelegere a fost – nu exista conexiune intre problema si solutie. Sa vezi toate lucrurile bune care se intampla deja legate de orice subiect. Te ajuta sa vi cu idei noi si sa rezolvi orice iti propui.”

Coachingul face parte din orice pozitie de leadership. Trebuie sa determinam oamenii sa-si gaseasca resursele interior si sa-i ajutam sa le foloseasca pentru a obtine solutii.

Acest curs poate fi util pentru oricine pentru ca ajuta la deschiderea mintii spre lucrurile pozitive si o antreneaza sa le foloseasca. Iti ofera spatiu sa-ti descoperi propriul drum si sa-ti urmezi fluxul in coaching.”

Verena Schmitz – Vodafone Enterprise Marketing Director

“Un management bun in raport cu oameniii presupune ascultarea si punerea intrebarilor puternice. Focusarea este foarte importatnta. Sa te concentrezi mai mult pe ce e de facut, sa identifici semnele succesului si sa-l atingi. Este o schimbare de perspective care-ti ofera multa energie.”

Aurelian Sin – Danone IS Director South East Europe

“Trainingul este minunat, ca intrarea intr-o noua stare de spirit, o noua lume. Iti schimba modul de gandire si de a vedea, in principal, aspectele negative dintr-o situatie; te indeamna spre pozitiv, optiuni si resurse. E minunata cum mi-a schimbat felul de a trai. E ca si cum ai avea o noua pereche de ochelari!

Sunt mult mai eficient acum in interactiune si organizare si am intrebari structurate care-I sustin pe altii sa gaseasca solutii.”

Andreea Pandelache  – Orange  OD Consultant

“Acest training mi-a oferit o gramada de energie si lumina sa pot rezolva orice provocare cu care ma confrunta viata.

Am putut folosi imediat instrumentele si le-am putut pune in practica in activitatea mea de coach si trainer. Inca din prima zi a trainingului am primit increderea ca pot fi coach intr-un mod natural. Aceasta-i cheia succesului!”

Diana Voicu – MMM Consulting

“Acest curs mi-a oferit o experienta minunata care mi-a deschis orizontul. Am vazut lucruri noi dintr-o perspectiva diferita. Pana si un pahar care este aproape gol este plin de apa.

Am devenit un manager mai bun in urma cursului.  Acum aplic mai structurat coachingul in contetul de business si vada succesul pe care-l aduce.”

Mircea Iancu  – Vodafone  Retail Strategy Manager

Este vreun aspect pe care cursul nu il acopera? 

Cursul este practic si experiential deci nu se refera la modele teoretice si conceptuale extinse. Este bazat pe metodologia Solution Focus, asa ca nu vei invata in detaliu alte aborbari de coaching. Vei primi doar o imagine de ansamblu despre diferitele abordari si radacinile lor.

Ce impact are asupra carierei participantului? 

Pe durata cursului participantii se vor antrena unii pe altii pe diverse teme, private si de business care in mod clar au impact asupra carierei si a dezvoltarii personale. Unii s-au promovat in timpul cursului sau dupa, altii au luat decizii importante in cariera. Totusi, cum viata este destul de complexa, as ezita sa spun ca acestea au fost o consecinta directa si exclusiva a participarii lor la curs.

Categorie
Petra Mueller Demary

Petra Mueller Demary - Consultant - Solution Surfers

Resilience - how to keep on going when the going gets tough

Petra este un... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.