fbpx TOP 10 SITE-URI PENTRU FEMEILE ANTREPRENOR | Learning Network Mergi la conţinutul principal

TOP 10 SITE-URI PENTRU FEMEILE ANTREPRENOR

(Re)surse de inspiratie pentru femeile care detin o afacere sau planuiesc sa inceapa una

Antreprenoriatul si succesul nu au gen. Indiferent daca esti barbat sau femeie, conteaza viziunea, pasiunea, abilitatile si modul in care actionezi. Cu toate acestea, antreprenoriatul este un domeniu relativ nou pentru femei, numarul barbatilor antreprenor fiind semnificativ mai mare. De aceea, dar , probabil, si din dorinta de a demonstra ca pot "ajunge din urma",  s-a creat o comunitate a femeilor antreprenor cu activitati atat online cat si offline (prin conferinte, workshop-uri si intalniri cu si pentru femei care isi doresc sa realizeze o afacere pe cont propriu).

Ne-am concentrat atentia pe activitatea online a acestei comunitati si am selectat unele dintre cele mai bune website-uri romanesti sau straine pe care o femeie antreprenor le poate urmari :

1. www.chic-ceo.com

Acesta este un site care te calauzeste in drumul catre afacerea mult dorita. Vei invata cum sa scrii un plan de afaceri (exista si exemple din care sa te inspiri), cum se creezi site-ul firmei, cum sa ai grija de finante, cum sa vii cu o idee mareata, dar si cum sa iti construiesti o afacere de acasa sau cum sa cumperi o franciza.

2. women2.com

Poti citi despre diverse start-up-uri din domeniu, sau sfaturi despre reusita in afaceri. Gasesti articole extrem de utile, cum ar, de exemplu, “Best woman for the job: How to lead in a male-dominated field” sau “Mission impossible? Being powerful, likable and feminine at the same time”. 

3. www.entrepreneur.com

Este unul dintre cele mai citite site-uri de antreprenoriat. Sectiunea dedicata femeilor vine cu articole captivante precum: “4 secrets for lifelong success from Martha Stewart”, “How women entrepreneurs differ from men” sau “7 tips for women who want to own a franchise”.

4. www.womenonbusiness.com

L-am putea descrie ca un site scris de femei de afaceri pentru femei de afaceri. Articolele sunt pe teme variate din domeniul marketing, project management, finante, social media.  In sectiunea “Success stories” poti citi, printre altele, despre femei care au reusit in afaceri in ciuda dizabilitatilor (“Disabled women succeeding as entrepreneurs”) sau iti poti testa calitatile antreprenoriale (“Do you have what it takes to be an entrepreneur?”).

5. womeninbusiness.about.com

Un blog foarte cuprinzator din punct de vedere al diversitatii articolelor dedicate femeilor de afaceri. Exista sfaturi despre cum sa incepi o afacere, cu exemple si etapele ce trebuiesc urmate, despre cum sa conduci afacerea pornita si chiar sfaturi despre cum sa iti construiesti un stil vestimentar adecvat noului job.

6. www.thenextwomen.com

Este o revista americana dedicata femeilor antreprenor. Site-ul contine stiri din domenii precum tehnologie, economie, banci, evenimente. Se regasesc si sfaturi date de femei de succes precum Carolin Neumann, prima presedinta a Business Network Digital Media Women Association, agentie ce are ca scop cresterea vizibilitatii femeilor in profesiile din domeniul digital.

7. www.thebossnetwork.org

Aceasta este o comunitate a femeilor de afaceri. Te poti inscrie in comunitate, poti adera la grupuri sau scrie pe blog. Blogul contine articole utile : “The importance of branding yourself”, “If you brand it, they will come: 5 tips for new entrepreneurs”, “Be the CEO of your finances”.

8. www.witi.com

Site-ul Women in Technology este o comunitate americana a femeilor care lucreaza in domeniul tehnologiei, fie ca angajate, fie ca antreprenoare. Articolele sunt scrise de profesionisti din domeniu si cuprind sfaturi de leadership, dezvoltare personala, bunastare.

9. www.businesswoman.ro

Aceasta este singura revista din Romania dedicata femeilor antreprenor. Este o revista pentru femei cu un site pe masura, cu sfaturi atat de stil de viata si sanatate, cat si informatii despre cultura si arta, conferinte si evenimente la care poti participa sau sfaturi de cariera.

10. www.femei-in-afaceri.ro

Femei in afaceri” se autointituleaza “o comunitate de business la feminin din Romania”. Bilunar, comunitatea organizeaza “Meet the woman”, un seminar adresat femeilor care doresc sa isi construiasca o cariera solida. Pe site exista si interviuri cu femei aflate in pozitii de conducere in multinationale sau care si-au construit propria afacere.

Acestea sunt doar o parte din site-urile care iti vin in ajutor in drumul catre independenta profesionala pe care ti-o aduce o afacere. Indiferent de drumul ales, ca angajata sau antreprenoare, intotdeauna este bine sa te inspiri din povestile de viata ale femeilor care au reusit pe cont propriu sau sa te folosesti de sfaturile date de specialisti din domeniul tau de activitate. 

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.