fbpx Top site-uri de unde poți citi cărți aproape gratis | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Top site-uri de unde poți citi cărți aproape gratis

Cele mai bune 15 site-uri pentru lectura online de calitate! Gratis!

Lectura este cea mai frumoasă și mai utilă activitate de petrecere a timpului liber. Se întâmplă deseori să nu ai timp și bani să îți achiziționezi cărțile pe care ți le dorești. În ajutorul tău vin diverse site-uri de unde le poți descărca gratuit. Pe site-urile respective poți citi cărți de beletristică, știință sau reviste.

Am selectat 15 site-uri unde poți citi gratuit cărți în limba română și în limba engleză:

 

http://www.scribd.com

Este poate cel mai cuprinzător site din punct de vedere al diversității cărților ce pot fi citite. Acestea pot fi citite online sau descărcate în calculator.

 

http://cartiaz.ro

Un site bogat, cu cărți în limba română din domenii precum: literatură, medicină, artă, e-learning, economie, IT. Acest site permite și încărcarea propriilor cărți sau articole ce urmează a fi accesate de oricine.

 

http://biblior.net

Acesta este un site cu mai puține cărți, excusiv în limba română, util elevilor deoarece volumele sunt integrale. Cărțile pot fi citite direct de pe site, neputând fi descărcate în calculator.

 

http://carti.itarea.org

Este un site românesc, cu cărți diverse ce pot fi și descărcate în calculator. De remarcat este și diversitatea de domenii: literatură universală, timp liber, cărți pentru copii sau în limba engleză.

 

http://www.free-ebooks.net

Dacă îți faci cont pe acest site, vei avea acces la mii de cărți în limba engleză, gratuit. Acestea sunt disponibile și pe mobil sau tabletă, printr-o aplicație ce trebuie instalată pe acestea.

 

http://www.literature.org

Dacă ești pasionat de literatura universală și cunoști limba engleză, literature.org este site-ul care îți oferă în mod gratuit toate cărțile pe care vrei să le citești.

 

http://www.gutenberg.org

Project Gutenberg este un site ce găzduiește o serie de cărți ce pot fi descărcate în calculator, pe Dropbox sau Google Drive, în toate formatele posibile.

 

http://manybooks.net

Un site destul de complex, însă majoritatea cărților sunt în limba engleză, franceză și spaniolă.

 

http://www.bibliomania.com

Bibliomania conține peste 2000 de titluri. Sunt cărți de literatură sau știință ce pot fi citite numai online.

 

http://catalog.perseus.org

În secțiunea “Catalog” poți căuta fie după autor, fie după titlu, cartea în limba engleză pe care îți dorești să o citești online.

 

http://www.classicreader.com

Classic Reader îți oferă posibilitatea de a citi volume integrale din literatura engleză în mod gratuit, pe internet.

 

http://www.fiction.us

Pe acest site poți citi beletristica, poezie, teatru și cărți pentru copii.

 

http://digital.library.upenn.edu/books

Aceasta este o librărie digitală cu peste 10.000 de titluri, în limba engleză, ce pot fi citite gratuit online.

 

http://www.bartleby.com

Bartleby este un site care îți oferă, în mod gratuit, ficțiune, non-ficțiune și volume de versuri care aparțin marilor clasici ai literaturii engleze.

 

Extra: http://www.scoala.bibliotecapemobil.ro

Acesta este un proiect lansat în 2013. Scopul lui este ca școlarii din România să aibă acces gratuit la cărțile de care au nevoie direct de pe telefon sau tabletă.

Internetul este o sursă inepuizabilă de cărți care îți economisește bani deoarece acestea sunt puse la dispoziția ta gratuit si la timp, putând fi accesate prin intermediul calculatorului. Trebuie să profiți de această resursă!

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.