fbpx Training reproductibil vs. training clasic | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Training reproductibil vs. training clasic

Intalnindu-ma zilele trecute cu un prieten, trainer cu state vechi in domeniu - mi-a pus cateva intrebari extrem de pertinente dar din care am simtit teama de concurenta. M-am gandit ca ar fi interesant sa mai povestesc putin despre acest concept nou in Romania si sa tragem o concluzie: oare suntem concurenti sau putem fi parteneri?

CE SUNT TRAININGURILE REPRODUCTIBILE?

Sunt kiturile de curs care contin absolut tot ce are nevoie un trainer/ facilitator/ manager care doreste sa livreze un curs catre angajatii companiei:

- manualul trainerului contine materialele complete (de la icebreak la formularul de evaluare a cursului, exercitii, teorie, instrumente de lucru- etc)
- manualul participantului - contine teorie si exercitii pe care trebuie sa le rezolve in timpul cursului
- prezentarea power point necesara trainerului pentru a-si sustine prezentarea.

Toate aceste materiale, in format electronic (Word, PowerPoint), se pot modifica in vederea customizarii continutului pe domeniul de activitate al companei dvs. Clientii nostrii spun ca dureaza cam 2-3 ore sa customizeze un program pentru businessul lor, insa firesc, acest lucru depinde de "gusturile" fiecaruia.

CARE SUNT DIFERENTELE INTRE TRAININGUL CLASIC IN SALA SI TRAININGUL REPRODUCTIBIL?

- trainingul reproductibil, o data achizitionat este utilizabil nelimitat in timp si pe numar de participanti (cel clasic este achizitionat la nevoie, de obicei pentru a acoperi o nevoie de dezvoltare cuantificata in numar de zile de curs)

- trainingul reproductibil promovat de DEKON este realizat de profesionisti cu foarte multa experienta in domeniul abordat (vanzari, coaching, management) dar si in domeniul invatarii adultilor si face, de asemenea, referiri la studii si cercetari din domeniile abordate. Aceste atuuri pot fi intregite de cunostintele unui formator intern care cunoaste foarte bine industria si compania dvs. In ce priveste trainingul clasic, adesea este creat si/sau sustinut de catre traineri care nu au mare experienta in domeniul despre care predau ci sunt „traineri de meserie”. Ca beneficiar, trebuie sa verificati in ce masura trainerul poate face fata unor intrebari ce ies din discursul gata pregatit si sa identificati in piata pe acei traineri si furnizori de cursuri de buna calitate.

- trainingul reproductibil se preteaza foarte bine pe grupuri / companii care au fluctuatie mare sau companii (indiferent de marime sau domeniu) care doresc sa dezvolte anumite competente pe termen lung, in mod constant: cursurile reproductibile se pot utiliza nelimitat si se pot crea planuri de formare si programe de dezvoltare a carierei, de motivare fara costuri aditionale etc. Trainingurile customizate se preteaza pentru nevoi acute in care gradul de repetabilitate poate fi unul scazut sau atunci cand este nevoie de o tema specializata (nu exista insa o delimitare clara - fiecare companie poate face propriile optiuni).

Ca si exercitiu de imaginatie: daca aveti o forta de vanzari de 20 de persoane si un turnover scazut - pot fi eficiente ambele solutii si puteti opta pentru training clasic. Daca insa aveti o forta de vanzari mai mare si un turnover crescut ce necesita inductie si specializari sau aprofundari - recomandam training reproductibil - indiferent cate zile de training aveti pe o anumita tema - costul nu se modifica.

Cele doua solutii nu se exclud una pe cealalta. Din contra, pot functiona foarte bine - depinde de nevoi, de buget, de obiective. Mai mult, trainerii si furnizorii de training pot utiliza resurse reproductibile de training.

Cautati training-ul potrivit organizatiei dvs in oferta Dekon din Magazinul nostru virtual! 

Categorie
17 ani de experienta in People Development. 15 ani experienta HR Management. 14 ani experienta ca si Trainer. 13 ani in Assessment &... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.