fbpx Un video cu 9 milioane de vizualizari in doar o saptamana! That’s Content Marketing! | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Un video cu 9 milioane de vizualizari in doar o saptamana! That’s Content Marketing!

In ultimii cativa ani, intre Content Marketing si succes exista o relatie direct proportionala: cu cat folosesti mai mult si mai bine instrumentele de marketing prin continut, cu atat mai mare este succesul tau! Dintre aceste instrumente, video-ul are, de departe, cele mai spectaculoase rezultate. Folosit cum trebuie, acesta poate sa “schimbe soarta” brandului tau!

Mai mult de doua treimi din companii folosesc astazi video-ul in strategiile lor de content marketing, iar branduri de renume au declarat cresteri de chiar 1000% intr-o singura luna dupa promovare prin filmulete bine gandite. Pentru a deveni viral, este esential ca un video sa aduca valoare consumatorilor. Pentru asta trebuie, in primul rand, sa iti cunosti foarte bine publicul, sa iti fie foarte clar care este scopul video-ului (vrei doar awareness, vrei sa arati cum functioneaza un produs/serviciu pe care il vinzi, vrei sa testezi piata etc) si sa ai o doza maaare de ingeniozitate.

Nu zice nimeni sa reinventezi roata. Ci, pur si simplu sa o scoti de la caruta si sa o pui acolo unde, poate, nu s-a mai gandit nimeni inaintea ta (dar sa ai grija sa fie un loc al naiba de bun! :-) ).

Un exemplu grozav in acest sens il reprezinta modalitatea prin care Ikea a ales sa isi promoveze catalogul sau pentru anul 2015. Ai mai jos reclama care a innebunit internetul la inceputul lunii septembrie, ajungand la aproape 9 milioane de vizualizari in doar cateva zile. Ce este atat de special la ea – asta in cazul aproape absurd in care nu stii despre ce vorbesc? Pai simplu: ea a fost creata ca o parodie dupa reclamele prin care Apple isi anunta lansarea noilor produse (gasesti mai jos un video pentru a putea face o comparatie).

Acest exemplu intareste afirmatia ca nu trebuie sa fii primul care face asta, ci uneori este suficient sa o faci mai bine decat cei de dinaintea ta. Spun asta pentru ca, odata devenita virala reclama celor de la Ikea, s-a dovedit ca tabloidul englez “The Sun” a avut cam aceeasi idee in urma cu 5 ani cand Glue London a creat pentru celebrarea celor 40 de ani de existenta ale ziarului un video ce parodia reclamele Apple (bineinteles, il gasesti mai jos). Pana acum, insa, ideea The Sun nu a fost apreciata decat de aproape 60.000 de privitori, ceea ce spune suficient despre ce inseamna sa stii cum sa iesi din tipare si sa ajungi la mintea si inima consumatorilor.

Fara alte comentarii, te las sa il urmaresti pe Jorgen Eghammer, “chief design guru Ikea” cum iti explica tehnologia din spatele “noului BookBook”, precum si celelalte doua filmulete promise pentru a trage singur concluziile (poti sa le impartasesti si cu noi!):

[[{"fid":"3349","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"alt":"Experience the power of a bookbook™","class":"large media-element file-default"}}]]

                                              

Reclama Apple din 2010 de lansare a noului iPad:

[[{"fid":"3456","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"alt":"Apple iPad launch video introduced by Jony Ive","class":"large media-element file-default"}}]]

                                                                 

Reclama The Sun:

[[{"fid":"3457","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"alt":"The Sun TV Ad - iPhone parody","class":"large media-element file-default"}}]]

Categorie

In prezent, sunt Online Content Manager al portalului LearningNetwork.ro. Trecutul nu... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.