fbpx Universitatea POLITEHNICA din București – investiții pentru dezvoltarea campusului studențesc | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Universitatea POLITEHNICA din București – investiții pentru dezvoltarea campusului studențesc

Universitatea POLITEHNICA din București demarează astăzi un nou proiect pentru dezvoltarea infrastructurii campusului studențesc. Beneficiind de sprijinul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), universitatea va demara construcția unui nou cămin studențesc. Astăzi a fost semnat contractul de proiectare și execuție a imobilului.

Căminul, amplasat în campusul din Regie, va oferi 700 de locuri de cazare pentru studenții UPB și va fi finalizat în termen de 24 de luni. În plus, oferă numeroase spații multifuncționale și condiții moderne de cazare.

Clădirea cu zece etaje și 350 de camere va fi dotată pe fiecare etaj cu săli de lectură, spălătorii și uscătorii, chicinete și săli de mese. De asemenea, va avea și o parcare subterană. Clădirea oferă cazare și studenților cu dizabilități, în 20 de camere special amenajate. Căminul va fi dotat cu panouri solare pentru apă caldă menajeră și va avea o fațadă eficientă energetic.

Valoarea totală a investiției este de 24.415.163 euro (TVA inclus).

În ultimii ani am primit tot mai multe solicitări de cazare. 75% din cei peste 30.000 de studenți ai universității noastre sunt din provincie. Numărul de studenți în creștere, costurile ridicate ale chiriilor din București, dar și condițiile de confort din cămine ne-au determinat să atragem continuu fonduri pentru construirea de noi spații de cazare și renovarea celor existente. Proiectul de azi se încadrează în conceptul de Smart Cityclădiri eficiente energetic  & un mediu digital, concept sub care vom integra întregul campus, astfel încât să ne bazăm pe resurse energetice proprii și să digitalizăm partea administrativă a relației cu studenții”, explică Mihnea Costoiu, Rector UPB.

UPB a demarat un plan amplu de investiții destinate creșterii calității vieții sudenților. Printre investițiile derulate de UPB în acest an în campusul studențesc se numără cantina R3 cu o capacitate de 500 de locuri simultan, dată în folosință în martie, dar și două cămine (P1 și P19 parțial) care sunt în proces de reabilitare, lucrare care va fi gata în octombrie 2023. Cele două investiții sunt realizate din fonduri proprii în valoare de 4 mil euro.

De asemenea, anul acesta, UPB a finalizat infrastructura de internet a campusurilor studențești, o investiție în valoare de 1.700.000 de euro.

Tot în acest an, UPB a demarat și lucrările pentru un alt cămin nou ce va oferi 334 de locuri de cazare și care urmează să fie dat în folosință în octombrie 2023.  Această investiție se ridică la 5 mil euro.

Până în acest moment, UPB a reabilitat și a dotat cu mobilier nou și electrocasnice trei cămine din complexele studențești Regie și Leu.

Alte proiecte de investiții dedicate campusului studențesc vizează reabilitarea căminului A Leu, realizarea unei centrale termice proprii pentru căminele din Regie și alimentarea cu apă din puțuri proprii, dar și o sală de sport cu capacitatea de 1500 de locuri, dedicată activității competiționale.

UPB are în patrimoniu 29 de cămine (26 în campusul din Regie si 3 în campusul Leu), iar în anul universitar care va începe oferă 12.000 de locuri de cazare.

Universitatea POLITEHNICA din București, cea mai mare universitate tehnică din țară, are peste 30.000 de studenți înscriși anual la toate ciclurile de învățământ, 15 facultăți și peste 1.800 de cadre didactice și cercetători. UPB are peste 80 de laboratoare și 68 de centre de cercetare cu tehnologie de ultimă generație.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.