fbpx Anca Petrescu | Learning Network Mergi la conţinutul principal
Anca Petrescu


Anca Petrescu

În anul 2012 Anca a renunțat la confortul unei poziții de manager de top în resurse umane într-o corporație pentru a-și dedica activitatea către creșterea nivelului de fericire a oamenilor prin coaching și training, într-un stil specific și unic ce combină mai multe tehnici și instrumente.

Are peste 15 ani experiență în administrarea activităților de resurse umane din organizații, cu accent pus pe găsirea echilibrului între a da și a primi, între muncă și distracție, între obiective și umanitate. A început ca recrutor și a continuat în creșterea carierei până la niveluri de management.

Echilibrul este valoarea de bază în tot ceea ce lucrează cu oamenii:

Mă uit la toate lucrurile din viață din punct de vedere sistemic. Totul are tendința de a-și recâștiga echilibrul, balanța într-un fel sau altul. Să zicem că ți-ai consumat toate resursele interioare ca să-ți construiești o carieră extraordinară, dar cu siguranță mai există și alte lucruri în viața ta care au nevoie de atenție și care mai devreme sau mai târziu vor țipa – fie că e vorba de familie, de sănătate sau de prieteni. Toate aceste lucruri, dacă nu primesc atenția de care au nevoie în mod echilibrat, vor crea stress și te vor împinge într-un haos interior.

Coach – Anca își ghidează clienții spre a-și găsi resursele și a-și recâștiga balanța vieții lor, având convingerea că fiecare om are potențialul de a-și împlini visurile într-un mod realist. Crede că schimbarea este o călătorie care nu se întâmplă peste noapte. Descoperirea de sine și conștientizarea sunt chei esențiale în acest proces.

Trainer – Anca a dezvoltat un stil care se apropie mult de coaching. În afară de antrenarea abilităților prin exerciții de grup și individuale, aduce în sala de curs întrebările provocatoare din coaching care determină participanții să experimenteze direct și să integreze subiectul mai repede. În acest sens, Anca folosește dinamica de grup pentru a sprijini procesul de învățare creând spațiul și interacțiunea cu participanții care sunt calde și conținătoare.

Recent, Anca și-a dezvoltat activitatea de lector, abordând teme din zona relațională și de comunicare, managementul personal și echilibrul în viață și leadership. Are un stil ușor de ascultat, presărat cu metafore și povești care poate deveni de asemenea emoțional.

Anca a absolvit Facultatea de Limbi Străine (Japoneză și Engleză), Facultatea de Psihologie și are un Master în Managementul Resurselor Umane. Este acreditată ca Master Practitioner NLP, facilitator de Constelații sistemice și este în curs de a fi acreditată ca psihoterapeut în supervizare.