fbpx Cristian Francu | Learning Network Mergi la conţinutul principal


Cristian Francu

Cristian este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Desi are o diploma de economist, ii place sa se prezinte si ca arhitect… de poduri intre oameni.

Se considera un adevarat “problem solver” si considera ca uneori e mai usor sa intelegi si sa rezolvi problemele altora, decat pe ale tale. Probabil fiindca in problemele tale esti de multe ori prea implicat (afectiv, emotional, rational). Prin urmare, fie ca realizezi si accepti asta, fie ca nu de cele mai multe ori tu si/sau actiunile tale sunteti parte din problema.

Nu poti sa rezolvi o problema folosind acelasi mod de gandire si de actiune ca si atunci cand problema a aparut (sau mai bine zis, cand problema a fost creata – probabil tocmai de acest mod de gandire si actiune, combinat cu alte elemente externe in contexte specifice). Daca iti doresti sa schimbi ceva, trebuie sa schimbi ceva la tine. Nu poti astepta rezultate diferite, facand mereu aceleasi lucruri, cu aceeasi gandire, aceleasi atitudini si actiuni. Si, da, trebuie sa devenim noi insine schimbarea pe care o dorim in jurul nostru.

Problemele apar adesea din doua motive: actionam fara sa ne gandim prea mult la consecinte sau ne gandim prea mult la consecinte fara sa actionam.

Trainer, mediator si project manager cu exerienta de peste 10 ani, Cristian este constient ca “avem doua urechi si o singura gura si e recomandat sa le folosim proportional”. Isi doreste sa asculte, sa inteleaga si apoi sa dea ocazia celor cu care lucreaza sa descopere impreuna cu el raspunsurile la cele mai importante intrebari. Si astfel, sa-i permita sa devina un arhitect de solutii pentru problemele lor.

Cei care pot sa ofere cele mai bune sfaturi sunt adesea cei care au trecut prin multe probleme. Si Cristian s-a lovit in ultimii 30 de ani de multe momente din care a avut de invatat. Una dintre concluziile sale, pe care tine sa le impartaseasca cu ceilalti este faptul ca “Nu exista esec! Exista doar rezultate: bune sau proaste. Si din toate avem de invatat!”

Cristian iubeste oamenii si se bucura sa invete in fiecare zi, din fiecare experienta si din fiecare interactiune. Considera ca “momentele de revelatie si intelegere pe care le avem ne fomeaza si ne definesc ca om. Si cum poti sa fii sigur ca ai inteles cu adevarat ceva sau cum poti sa te bucuri la maxim de ceea ce ai inteles si invatat, daca nu impartasind si cu altii revelatiile, ideile si experientele tale. Invatandu-i si pe altii. Livrand training, de la acelasi nivel cu cei din jurul tau, oferindu-le parte din tine si experienta ta, autentic si deschis, dornic sa ii ajuti sa aiba ei insisi momentele lor de intelegere, descoperire, revelatie si bucuros sa poti invata si tu la randul tau din experientele lor si din interactiunea cu ei.”

In rest, Cristian isi propune sa fie un alchimist al timpului liber. Sa transforme timpul liber in experiente unice si momente de neuitat. Iubeste sa calatoreasca si considera ca intreaga lume poate fi comparată cu o carte. Cei care nu calatoresc, citesc doar o singura pagina. “Cand calatorim, ajungem sa ne echilibram imaginatia cu realitatea. Si in loc sa ne gandim cum ar putea fi lumea din jurul nostru, o descoperim asa cum este ea. Am putea sa ne percepem destinatiile nu numai ca locuri noi, ci si ca noi modalitati noi de a privi si intelege viata si lumea”.