fbpx Dalina Dumitrescu | Learning Network Mergi la conţinutul principal
Dalina Dumitrescu


Dalina Dumitrescu

Profesor universitar doctor

DOMENII DE EXPERTIZA

Management Financiar, Finante Internationale

A obtinut doctoratul in Economie la ASE Bucuresti si s-a specializat in administrarea afacerilor si predarea prin metoda studiilor de caz la Harvard Business School SUA,Program for Management Development (PMD68, Executive Education, 1994)  si Harvard Business School SUA, Colloquim on Participant-Centered Learning (2004).

A fost decanul  programului  Executive MBA al IAAB si membru in consiliul consultativ al fundatiei ASEBUSS pana in septembrie 2011.

Este expert contabil si autor a mai multor carti si articole stiintifice.

ACTIVITATI DE CONSULTANTA

A colaborat, in calitate de consultant si trainer, cu numeroase companii si organizatii non profit cum sunt Ductil, Scandia, Alcatel, Petrom,  Comisia  Europeana de la Bruxelles si Luxemburg-departamentul de translatori,  insumand peste 2,000 de ore de consultanta si instruire profesionala in domeniile: management financiar de firma, management bazat pe valoare, evaluare de business, managementul si gestiunea riscului, criterii financiare de selectie a proiectelor de investitii, buget si finante publice, masurarea satisfactiei angajatilor.

A fost, pentru 3 ani, auditor pentru Egnatia Bank. A colaborat, in calitate de consultant, la intocmirea rapoartelor de evaluare pentru privatizarea unor mari intreprinderi. A lucrat cu specialisti din Banca Nationala a Romaniei la elaborarea legislatiei in domeniul pietei bursiere.

Este evaluator al proiectelor finantate de Comisia Europeana si a fost implicat ca expert in elaborarea proiectului METRIS (Monitoring European Trends in the Socio-economic Sciences and Humanities). 

ACTIVITATEA DE CERCETARE

Este conducător de doctorat, si este implicata in activitatea de management al cercetării ca  membra  CNCSIS, si reprezentat in SCSS a European Science Foundation (2002-2008), inclusiv Core group (2006-2008).

A obtinut o bursa de cercetare post-doc acordata de  La  Commission Fédérale Suisse, la universitatea din Fribourg si a urmat programe de pregatire si cercetare in finante la Universitatea din Geneva Elvetia, la Universitatea Reading, UK, Institutul Bancii Mondiale, Budapesta, Universitatea de Stiinte Sociale Toulouse I, Franta.

A participat  ca raportor la peste 7 de workshopuri  internationale in calitate de reprezentat  ESF si este membru in bordul stiintific sau editorial la trei reviste romanesti si una internationala.