fbpx Ecaterina Ariton | Learning Network Mergi la conţinutul principal


Ecaterina Ariton

Formarea profesionala a adultilor

Experienta profesionala

Are peste 11 ani de experienta in invatamant si, din 2002, activeaza in domeniul formarii profesionale a adultilor (5 ani ca organizator/conceptor/consultant formare si 2 ani ca expert superior in cadrul CNFPA).

In prezent, este directorul unei organizatii non guvernamentale care activeaza in domeniul masurilor active pe piata fortei de munca, ceea ce include si formarea profesionala a adultilor.  

A participat la realizarea modulelor de curs si Ghidului Formatorului in cadrul proiectului ALMAS – Program de invatamant deschis la distanta pentru promotorii de servicii alternative pe piata muncii.

A participat la vizite de studiu in Olanda si Slovenia, care au avut drept scop compararea sistemului de formare profesionala continua cu cele din tarile vizitate, concretizate in recomandari referitoare la noua lege a formarii profesionale continue.

Despre profesia de formator spune: „Cu cat un program de formare se derulează mai bine, cu atat exista mai putine sanse ca efortul investit in acesta sa fie apreciat. Un formator bine pregatit va crea intotdeauna impresia ca un curs decurge firesc, fara a arata ostentativ pregatirea intensa ce se ascunde in spatele acestei activitati.”

Certificari si performante

A absolvit programul de Studii postuniversitare de pedagogie – psihologie – metodica predarii la Universitatea Al Ioan Cuza in 1996, si alte programe de Formare Formatori organizate de institutii din tara si din Elvetia, Danemarca, Olanda (Swiss Consulting Group, Aarhus Technical College şi Holstebro Technical College, European Center for Development of Vocational Training, The National Centre for the Innovation of Education and Training in the Netherlands, Fontys University for Social Work).

A absolvit cursuri de asigurare a calitatii in domeniul formarii profesionale continue.