fbpx 10 cărţi de vânzări pe care trebuie să le citeşti | Learning Network Mergi la conţinutul principal

10 cărţi de vânzări pe care trebuie să le citeşti

Ca agent de vânzări trebuie să găseşti cât mai mulţi clienţi şi să capeţi cât mai multă experienţă.

De asemenea şi feedback-ul, discuţia cu o persoană care te cunoaşte, îţi poate aduce plusuri şi îţi poate îmbunătăţi abilităţile de vânzător.

În ajutor îţi vin şi cărţile de vânzări, din care poţi invăţa cum să promovezi un produs sau serviciu, astfel încât acesta să se vândă.

Iată un top al carţilor de vâzări pe care ar trebui să le citeşti :

 

Cum să vinzi gheaţă eschimoşilor. Cum să promovezi un produs pe care nu-l doreşte nimeni - Jon Spoelstra

Cartea este scrisă de fostul preşedinte al echipei de baschet New Jersey Nets, Jon Spoelstra.

Din cartea Cum să vinzi gheaţă eschimoşilor vei învăţa cum să faceţi din produsul dumneavoastră unul de top si sa recastigati terenul pierdut in caz de esec.  

Aplicând tehicile propuse în carte poţi învăţa să atingi imposibilul şi să vinzi gheaţă eschimoşilor.

 

Tehnici de a vinde - Dale Carnegie

Dale Carnegie  este cel mai faimos scriitor şi formator de dezvoltare personala din lume.
Lucrarea de faţă este benefică atât pentru cei care vând, cât şi pentru cei care cumpãrã.
Aceasta cuprinde rezultatele unor ani întregi de cercetãri şi experienţã ai unora dintre cei mai mari specialişti în vânzãri.

 

Cum să vinzi un elefant albastru. Află ce-şi doresc cu adevărat consumatorii - Howard R. Moskowitz & Alex Gofman 

Howard R. Moskowitz este psiholog şi presedintele Moskowitz Jacobs Inc.

Deşi are un titlu hilar, în cartea Cum să vinzi un elefant albastru este ilustrat procesul RDE, primul proces experimental sistematizat, disciplinat şi destinat obţinerii soluţiilor. Conform acestui concept, crearea, testarea şi modificarea, produselor şi serviciilor duce la descoperirea de oferte pe care cumpărătorii le vor considera atractive.

 

Biblia vânzărilor - Jeffrey Gitomer

Este scrisă de unul dintre cei mai importanţi speakeri şi traineri de business din lume este cunoscută şi este cartea fundamentală în domeniul vânzărilor.

Dale Carnegie o consideră una dintre "cele zece cărţi pe care orice persoană care lucrează în domeniul vânzărilor ar trebui sa le aibă şi să le citească!”

Best-seller, cartea de faţă a ajutat o serie de agenţi de vânzări să avanseze, multitudinea de tehnici propuse având ca rezultat creşterea vânzărilor.

 

Cum să vinzi orice oricui - Joe Girard

Joe Girard a fost un simplu vânzător sicilian din Detroit, povestea sa fiind împărtășită publicului larg și constituind una dintre cele mai motivaţionale istorisiri din domeniul vânzărilor.

Această carte este punctul de reper pentru toţi cei care vor să facă carieră în acest domeniu.

 

Vaca Mov. Transformă-ţi afacerea prin idei remarcabile - Seth Godin

În domeniul marketing-ului există cei patru P : produs, pret, promovare, plasament. Seth Godin propune un nou P „Purple Cow“ – metaforă pentru remarcabil. Un produs sau un serviciu trebuie să fie remarcabil : observat, reţiunut de oameni, cunoscut. O vacă mov nu trece neobservată, pentru că este nemaipomenită, unică, altfel decât vacile obişnuite.
Dacă oferta ta nu se remarcă, clienţii nu o observă.

 

Cum să vinzi un homar. Secretele unui antreprenor de succes - Bill Bishop

Autorul, Bill Bishop, conduce o companie de consultanţă în afaceri din Canada, Bishop Information Group Inc. şi este un model pentru cei care vor să facă carieră în domeniul vânzărilor.

Cartea descrie o serie de întâmplări din domeniul afacerilor, cu soluţiile aferente.

 

Cartea roşie a vânzărilor - Jeffrey Gitomer

Lucrarea de faţă conţine idei şi tactici de pus în practică în vânzări. Cartea roşie a vânzărilor conţine o varietate de tehnici : de la metode de a obţine o întâlnire şi de a lăsa un mesaj, până la colaborarea cu oameni dificili şi menţinerea loialităţii clienţilor.

 

Zece paşi spre succesul în vânzări - Tim Breithaupt

Cartea este scrisă într-un mod simplu şi plin de umor, astfel că, parcurgând-o, nu te vei simţi ca la un training. Aceasta este un ghid practic care te va ajuta să înţelegi clientul şi nevoile sale, precum şi paşii necesari pentru a construi o relaţie pe termen lung cu acesta.

 

Principiile vânzărilor – Charles M. Futrell

Cartea lui Charles Futrell este o Biblie a Vânzărilor, având 634 pagini în care veţi găsi un adevărat îndrumar al procesului de vânzări. Veţi citi despre ce înseamnă profesia de vânzător, cum se vinde un produs şi care este relaţ cu clientul.

Poate că nu vei pune în aplicare tot ceea ce citeşti in aceste cărţi, însă dacă aplici măcar cateva sfaturi, vei deveni din ce în ce mai bun în vânzări. 

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.