fbpx 10 lucruri de facut pentru o zi eficienta | Learning Network Mergi la conţinutul principal

10 lucruri de facut pentru o zi eficienta

In urma cu ceva timp scriam despre ritualurile folosite de anteprenorii de succes pentru a-si incepe ziua. Poti considera ca este mai eficient sa muncesti seara, dar realitatea este ca multi dintre noi pot avea mai multe beneficii cu ochii inchisi.

4 ani mi-am repatat ca nu pot realizez nimic in timp ce dorm, si de ce as avea nevoie de aceasta activitate? Am citit despre oameni care au realizat lucruri marete cu putin somn si am dedus ca mai multa munca si mai putin somn reprezinta cheile succesului.

Muncitoarea Arianna Huffington, care a suferit leziuni faciale atunci cand s-a prabusit epuizata, a decis sa predice despre virtutile unui somn sanatos si m-a convins.  De cand am ascultat online  “Ted Talk”pe aceasta tema, merg la culcare mult mai devreme. Dupa cele 8 ore de somn ideale, ma trezesc foarte odihnit, am mai multa energie si lucrez mai bine.

Iata practice generale recomandate de colegii mei pe timpul noptii:

1. Fara cafea dupa  ora 19:00.

2. Revizuieste-ti agenda pentru ziua urmatoare de seara; identifica 2 task-uri urgente sau 2 obiective.

3. Fa dus inainte de culcare in loc de a doua zi dimineata.

4. Pregateste bagajul si pranzul copiilor.

5. Alege-ti tinuta pentru a doua zi, pentru a accelera pregatirile de dimineata.

6. Inchide toate dispozitivele electronice cu o ora inainte de culcare.

7. Opreste-te 10 minute si fa ordine in jur, astfel te vei trezi intr-un spatiu mai curat.

8. Parfumeaza pernele cu un spray de lavanda – este un miros asociat cu calm.

9. Citeste inainte de culcare.

10. Diminueaza toate luminile cu o ora inainte de a se intuneca.

In plus,  cate 3 persoane au realizat ca ritualurile de seara organizate la finalul zilei asigura succesul de  maine.

Rosie Battista, fondatorul stilului de viata si al brandului “Dormit liber dupa  40” - isi prepara micul dejun – un borcan cu ovaz mixat- seara. “”Nu trebuie sa ma gandesc ca-mi voi incepe ziua intr-un mod sanatos. Aceasta mancare ma incarca cu energie.

Aprille Franks-Hunt, CEO Femei Puternice, organizatoare de conferinte de afaceri, isi incheie toate apelurile telefonice cu 30 de minute inainte de culcare, deoarece si-a dat seama ca aceste conversatii nocturne au incarcat-o cu toate problemele familiei, prietenilor si ale clientilor. “Este prea mult negativism la acea ora.” Acum prefera lucruri absurde si amuzante inainte de culcare. “Rasul imi topeste ziua stresanta si ma ajuta sa adorm mai relxata.”

Emily Bennington, Leadership Coah, se intreaba. “De ce am nevoie pentru a ma elibera? Aceasta practica inchisa nu mi-a permis sa-mi deconectez creierul si sa renunt la compatimire, in folosul unei senzatii de calm inainte de culcare.”

Am incheiat fiecare noapte gandindu-ma la cum a fost ziua precedenta. Aceasta este o schimbare vizibila fata de anii in care am adormit cu gandul la lucrurile pe care le uitasem in decursul zilei.

Tu ce ai mai adauga la aceasta lista?

Articol preluat de pe Succes.com .

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.