fbpx 10 motive pentru care oamenii creativi sunt diferiti | Learning Network Mergi la conţinutul principal

10 motive pentru care oamenii creativi sunt diferiti

Oamenii creativi sunt diferiti si asta este minunat, Au tendinta sa gandeasca si sa actioneze in moduri diferite in comparatie cu ceilalti. Creativitatea functioneaza in mod paradoxal si misterios. Este ceva minunat si irezistibil in legatura cu ei, intr-un fel pot vedea lumea dintr-o alta perspectiva, se pot gandi la ceea ce fac, iar deciziile lor sunt diferite fata de cele ale celor din jur. Urmatoarele 10 obiceiuri ale oamenilor creativi pot dovedi nevoia lor de a iesi din tipare.

1. Devin inspirati atunci cand se asteapta mai putin.

Artistii stiu ca nu pot decide perioada in care le va veni urmatoarea idee. Cu siguranta pot avea multe idei minunate, dar nu au de unde sa stie cand le va veni cea mai inspirata idee. Va veni in cel mai neasteptat mod, in ultimul moment.

2. Zilnic viseaza mult.

Creativii stiu de la profesorii lor din clase primare ca visele sunt o pierdere de timp. Mintea ratacita poate fi de ajutor in procesul de creatie; multi dintre noi stiu din experienta ca cele mai bune idei vin aparent din senin atunci cand mintea noastra este in alta parte.

Visarea cu ochii deschisi poate duce la conexiuni bruste si noi perspective, deoarece este legata de capacitatea noastra de a ne aminti informatia inainte de a ne indrepta atentia catre altceva.

Neurostiinta a gasit acei visatori cu ochii deschisi implicati in acelasi proces al creierului asociat cu imaginatia si creativitatea.

3. Au o energie fizica bogata, dar nu sunt prea activi in rest.

Acesti oameni sunt capabili sa munceasca si sa se concentreze multe ore si in timp ce proiecteaza o aura de prospetime si entuziasm.

4. Tind sa fie inteligenti dar si creduli in acelasi timp.

Studiile au aratat ca acesti oamenisunt  sunt extrem de creativi si si exterm de inteligenti. De fapt au o mare legatura cu inteligenta,; este sugererata pur si simplu creativitatea ca o forma inalta a inteligentei. In orice caz oamenii creativi au un spirit liber; de aceea par naivi uneori, dar in sensul bun; in realitate sunt inocenti si naturali.

5. Isi asuma riscuri.

Unul dintre cele mai cunoascute exemple este Albert Einstein, un marinar pasionat care nu stia sa inoate. Nu este nevoie sa-si puna viata in pericol pentru a obtine beneficii, dar daca vor trai fara a se teme, cu siguranta vor crea in acelasi stil.

6. Au o minte care nu ramane in urma.
Mintea creativa este o masinarie plina de o curiozitati intense; nu exista un buton de pauza si nu poate fi oprita.  Acest lucru poate fi obositor uneori dar este si o sursa de activitati nebunesti, distractive si conversatii.

7. Mintea este in continuua miscare.

Mintea creativa are o curiozitate nestapanita. Cand primeste sansa de a vedea lucrurile intr-un mod diferit, nu se va opri pana nu va gasi toate variantele posibile. Curiozitatea poate fi foarte ostenitoare, dar poate fi o scanteie pentru ideile geniale.

8. Au propria viziune despre lume.

Au tendinta de a vedea si de a reactiona diferit; uneori catalogheaza drept minunate lucrurile pe care alti oameni nu le pareciaza. De exemplu multi fotografi aleg subiecte extraordinare, cum ar fi insecte, furnici su frunze uscate.

9. Cauta mereu perfectiunea.

Nu-ti va veni sa crezi cate ore pot petrece pentru  ca proiecetele sa iasa perfect. Pana si un pixel care nu este la locul lui reprezinta o forta de distrugere.

10. Vad lumea diferit fata de majoritatea.

In acelasi timp oamenii creativi impartasesc cu draga inima ceea ca vad si ceea ce interpreteaza cu restul lumii. Pentru ei lumea este mai expresiva, mai deschisa pentru explorat, mai complexa si cu mai multe posibilitati. Ei cred ca imposibilul poate deveni posibil, pentru ca inteleg ca nu poti fi sigur de nimic (nimic nu este batut in cuie). Ei vad lumea plina de posibilitati infinite si vor sa imbine munca cu partile frumoase ale vietii.

Articol preluat de pe Thinking Humanity .

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.