fbpx 11 modalitati stiintifice de a fi fericit | Learning Network Mergi la conţinutul principal

11 modalitati stiintifice de a fi fericit

De cele mai multe ori uitam cat de simplu este sa fim fericiti. Un gest, un zambet, o plimbare in aer liber... sunt lucruri simple, dar fac diferenta  in perioadele de tristete. Tu cum reusesti sa-ti readuci zambetul pe buze in perioadele dificile?
Iata 11 metode care te ajuta sa pastrezi fericirea in viata ta, conform top-ului realizat de site-ul Founders and Founders.

1. Mediteaza si recreeaza-ti creierul

O scurta perioada de relaxare iti va prinde bine, te va deconecta de la situatiile problematice si-ti va ajuta creierul sa genereze noi idei. Desi meditatia este asociata cu senzatia de liniste si relaxare fizica, multi din cei care practica recunosc beneficiile cognitive si psihologice care persista de-a lungul intregii zile.

2. Petrece timp cu familia si prietenii

Fa-ti timp pentru familie si prieteni.  Momentele petrecute in compania celor dragi sunt de nepretuit iar activitatile desfasurate impreuna cu acestia iti vor incarca bateriile cu siguranta.

3. Canta la ukulele (chiatara havaiana)

Canta la chitara havaiana sau la orice fel de instrument…  chiar daca nu ai talent si nu vei interpreta melodii celebre, deconecteaza-te si incarca-ti bateriie.

4. Planuieste o excursie

Chiar daca mai e multa vreme pana in ziua de concediu nimic nu te impiedica sa-ti planifici vacanta perfecta. Cauta destinatii, studieaza atractiile turistice, compara si alege cele mai bune variante. Planificarea unei excursii va fi mereu o sursa de inspiratie si o modalitate de a-ti recapata buna dispozitie.

5. Mutat-te mai aproape de serviciu

Ideal ar fi sa stai cat mai aproape de job – pentru a ajunge cat mai repede si pentru a nu pierde atat de mult timp pe drum. Fa o schimbare majora in viata ta; muta-te mai aproape de serviciu sau gasste-ti job-ul ideal cat mai aproape de casa ta.

6. Iesi afara, mai ales la 13,9 grade

Ia o gura de aer indiferent de cat de cald sau frig e afara. O gura de aer iti va prinde bine, te va ajuta sa te relaxezi si-ti va ajuta creierul sa se oxigeneze.

7. Exerseaza zambetul

Zambeste, zambeste, zambeste. Se spune ca un  zambet poate muta si muntii din loc. Un zambet nu costa nimic, dar aduce bucurie in jur.  Exerseaza zambetul in oglinda, dimineata si ziua ti se va schimba complet – vei fi mai optimisit si mai evesel.

8.Dormi mai mult

Cateva ore de somn in plus n-au facut rau nimanui – din contra – te ajuta sa te concentrezi si sa-ti recapeti fortele.

9. Invata sa fi recunoscator

Aprecieaza tot ceea ce ai; de cele mai multe ori uitam cat de norocosi suntem si cat de multe lucruri  detinem. De fiecare data cand ai probleme aminteste-ti ca exista multi oameni mai tristi decat tine. Incearca sa fi recunoscator pentru toate lucrurile frumoase de care beneficiezi si nu te mai plange.

10. Ajuta-I pe altii ( macar 2 ore pe saptamana)

Fa o fapta buna sau mai multe; uneori nu te costa prea mult sa faci o bucurie unei persoane mai putin norocoase. Ofera un zambet, un sfat sau o mana de ajutor cuiva care are intr-adevar nevoie. Te vei simti mai relaxat si mai fericit.

11. Fa exercitii (miscare) cel putin 7 minute

Miscarea te ajuta pentru a obtine o stare de bine. Fa gimnastica, mergi pe bicicleta, iesi la o plimbare in aer liber (singur sau cu prietenii), alerga, sau fa orice activitatea te face fericit. Te vei deconecta de la stresul cotidian iar starea de spirit ti se va imbunatai considerabil.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.