fbpx 5 cărți extraordinare pentru creativii profesioniști | Learning Network Mergi la conţinutul principal

5 cărți extraordinare pentru creativii profesioniști

Cititul iti largeste gandirea si iti deschide noi orizonturi. Iti schimba modul in care percepi lumea. Si, mai ales, iti dezvolta creativitatea- la modul general, vorbind. Insa, o adevarate provocare in gasirea unor carti potrivite devine atunci cand vorbim despre profesionistii care lucreaza deja in domenii creative. Pentru ei, cartile banale despre creativitate sunt insuficiente. Ei privesc creativitatea la un alt nivel. Jurnalistii site-ului accidentalcreative.com propun cinci carti extraodinare pentru profesionistii din domeniul creativ. Fiecare carte prezinta aspecte diferite ale creativitatii si ale modului in care sa ne organizam viata:

 

1. Orbiting The Giant Hairball, Gordon MacKenzie

Autorul a fost ani de zile guru-ul creativ de la Hallmark. In munca sa, acesta s-a luptat cu birocratia si a gasit modalitati de a ramane creativ sub stres. Aceasta carte ofera, intr-o maniera proaspata, plina de umor, sfaturi despre cum sa faci fata tensiunii dintre organizatie si creativitate.

 

2. The War of Art, Steven Pressfield

Steven Pressfield stie cel mai bine despre batalia ce trebuie dusa pentru creativitate. El s-a luptat ani de zile, perfectionandu-se, ana a reusit sa poata isi castige existenta ca si scriitor.

Cartea The War of Art, reprezinta un adevarat dar, o introspectie extrem de practica pentru comunitatea oamenilor creativi. Aici el descrie drumul ce trebuie parcurs si obstacolele pe care un artist trebuie sa le invinga pentru a capata “rezistenta”. Autorul sustine: “Profesionistul a invatat ca succesul, ca si fericirea, vin odata cu munca. Profesionistul se concentreaza pe munca, iar recompensa vine sau nu, in functie de cum isi doreste.” Este o carte care TREBUIE citita de toti cei care vor sa castige bataliile interioare ale procesului creativ.

 

3. Letters To A Young Poet, Rainer Maria Rilke

“Letters To A Young Poet” contine legatura dintre genialul poet Rilke si un tanar care aspira la statutul de poet, cautand sfaturi si feedback. Pe parcursul celor 10 scrisori,  Rilke ii ofera acestuia sfaturi despre cum sa creeze si sa isi asculte vocea interioara.

Nimeni nu-ti poate da sfaturi sau sa te ajute. Un singur lucru poti face. Asculta-ti inima. Gaseste motivul care te indeamna sa scrii, intreaba-te in mijlocul noptii: ar trebui sa scriu? Daca raspunsul este “Trebuie”, construieste-te viata in concordanta cu aceasta necesitate.”, spune Rainer Maria Rilke.

 

4. Life In The Crystal Palace, Alan Harrington

Autorul descrie viata intr-o corporatie in anii 60, “dansul” pe care angajatii il fac pentru a-si mentine siguranta locului de munca, sacrificand de cele mai multe ori propria fericire. Este fascinant sa vezi cum descrierea facuta de Harrington este relevanta si acum, dupa 50 de ani.

Managementul isi doreste performanta si protectie pentru toata lumea. Insa acestea nu pot fi obtinute in acelasi timp. Ele trebuie obtinute alternativ.”, afirma autorul.

 

5. The Everyday Work of Art, Eric Booth

Eric Booth ne provoaca sa intelegem ca arta nu este rezervata doar specialistilor in domeniu, ci fiecare zi din viata noastra trebuie tratata ca o opera de arta. El ofera ganduri practice despre cum sa gasesti sens si expresivitate in aspecte ale vietii considerate de multe ori rutina de zi cu zi.

Aceasta este o « lista scurta », insa, cu siguranta, mai exista si alte carti geniale care asteapta sa fie descoperite ! Toate cartile sunt disponibile și pe amazon.com.

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.