fbpx 5 credinte limitative in drumul spre succes | Learning Network Mergi la conţinutul principal

5 credinte limitative in drumul spre succes

Aceste lucruri le poti percepe ca o surpriză dacă eşti adeptul limitărilor. Nu o lua personal pentru că toţi avem temeri care ne limitează acţiunile.

O credinţă limitativă este acel lucru care contribuie la atingerea obiectivelor noastre.  Ne umple de pesimism, gânduri negative şi o urmă de îndoială. Pe scurt, ne impiedică să trăim viaţa din visele noastre.

De fiecare dată speri că vei obţine ceva, ce ţi-ai propus? Sincronizare, resurse, noroc sau orar încărcat? Mai mult decât nu, este ceea ce crezi că ai tu nevoie şi obţine-l acum. Chiar dacă nu poţi scormoni în ceea ce ţi-ai dori încă, acesta nu este un motiv să găseşti un instument şi să te apuci de muncă. Nu te gândi la amânare.

Iată cele mai populare 5 credinţe limitative care ne stopează să ne urmăm pasiunea.

1. Ştiu că voi da greş

Îţi aminteşti ultima dată când ai dat greş la un examen? Ce a urmat? Cu siguranţa lumea nu s-a oprit acolo. Chiar dacă ai fost nevoit să reperţi cursul sau să dai exemaenul din nou, îl vei promova până la urmă. Acest lucru chiar funcţionează în viaţa reală. Deci, în loc să te gândeşti la tine ştiu că voi da greş, gândeşte-te din nou şi zâmbeşte Care-i cel mai rău lucru care se poate întâmpla?

2. Voi începe mâine

Uită de acel moment perfect în care intenţionezi să-ţi urmăreşti pasiunea. Viaţa este scurtă şi timpul este limitat. Ore, zile şi ani vor trece şi tu incă te vei simţi ca şi cum ai aştepta momentul magic la timpul potrivit. O scânteie: acel moment nu va veni dacă tu nu-l vei creea! În loc să aştepţi gândeşte-te că timpul este limitat. Nu ai eternitatea la dispozitie, aşa că acţioneazăacum sau niciodată.

3. Oamenii nu vor înţelege

Înainte de toate, cineva căruia îi pasă cu adevărat de tine va fi reţinut în te a împiedica să-ţi urmezi visul (în cazul în care visul nu reprezitaăun pericol). Oamenii potriviţi te vor încuraja, pentru că vor inţelege că ai nevoie de acest lucru. Sau poate, ei se vor teme ca nu le vei mai da atenţie sau îşi vor expune temerile. Indiferent de caz, aminteşte-ţi că nu oricine va inţelege ceea ce faci pentru că nu sunt implicaţi în acţiunile tale, faci totul pentru tine. Lao Tzu spunea Daca îţi pasă de ce gândesc ceilalţi oameni vei fi mereu prizonierul lor.

4. Nu ştiu de unde să încep

Chiar şi cei mai faimoşi oameni de ştiinta şi inventatori nu au avut nicio idee despre cum să înceapă lucrurile pe care le aveau în minte. Adesea ceea ce-şi propuneau îi ducea spre ceva foarte diferit şi uneori, obţineau ceva mult mai valoros. Lăsând aceasta credinţă să fie motivul pentru care nu începem ceva este pur şi simplu o scuză. Începem de undeva, oricând şi oriunde. Chiar dacă n-ai început corect de prima data, vei şti care sunt urmatorii paşi. Lanţul va continua până când vei ajunge la ceea ce ţi-ai propus.

5. Nu am resurse

Deseori ne limităm în a ne atimge obiectivele folosind resurselor ca o scuză. Este posibil să simţi ca nu ai bani (suficienţi), pregatirea sau abilităţile necesare pentru job şi acestea sunt obstacole pe care nu le poţi depăşi. Cu resursele interne cum ar fi: voinţa, focus, energie, pasiune şi resursele externe eşti doar la un pas distanţă.

„Nu te teme de viaţă.Cred ca viaţa merită trăită iar credinţa ta va contribui la crearea acestui lucru” William James

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.