fbpx 5 motive ca sa devii expert in Supply Chain Management | Learning Network Mergi la conţinutul principal

5 motive ca sa devii expert in Supply Chain Management

Rolul de supply chain manager, director sau expert in achizitii, spre deosebire de alte functii in organizatie nu pare aparent atat de interesant. Ce provocari si satisfactii poate aduce responsabilitatea dificila de a furniza produsul potrivit, la timpul potrivit, in fata oamenilor potriviti, la costul potrivit? Iata cel putin 5 argumente pentru care, in secolul 21, a lucra in supply chain management este absolut fascinant.


1. Lanturile de supply chain sunt piatra de temelie a produselor de succes. Cele mai bune produse din lume depind de operatiuni ireprosabile in zona de supply chain. De la cel mai nou IPhone la cea mai recenta colectie a magazinelor Zara, produsele care sunt lider de piata sunt tributare, in egala masura, inovatiei si calitatii lantului de aprovizionare-livrare.

2. In supply chain se utilizeaza cea mai noua tehnologie. Pe masura ce globalizarea continua, si in supply chain se opereaza tot mai mult la nivel global, prin outsourcing. Ca rezultat, sistemele de supply chain devin tot mai complexe si greu de controlat. Companiile pun in joc cea mai noua tehnologie pentru a gestiona retelele de parteneriate tot mai complexe, din toata lumea. Pentru a intretine relatii si contacte personale folosim Facebook; in mod similar, companiile se bazeaza pe platforme de colaborare in cloud pentru a orchestra retelelele de parteneri comerciali intr-un mod mult mai eficient si masurabil.

3. In supply chain trebuie sa fii rapid si agil. Lanturile de aprovizionare-livrare sunt supuse in permanenta schimbarilor disruptive ale pietei si presiunilor competitorilor. Pentru a avea succes in acest mediu, trebuie sa detii abilitatea de a raspunde rapid acestor schimbari neasteptate atat in ceea ce priveste cererea, cat si oferta.  Nevoia de viteza si agilitate face ca rolul de supply chain manager sa fie mult mai dificil, dar, in aceeasi masura si mai interesant decat orice alta functiune.

4. In supply chain management actionam la nivel global. Gigantii internationali precum Adidas, CAT, Nestlé sau Pfizer nu sunt astazi singurele companii care opereaza pe baza sistemelor de supply chain. Astazi, companii de orice tip, indiferent de marime au acces la retele de afaceri globale si pot incepe imediat sa se aprovizioneze si sa vanda la nivel global, fara bugetele si resursele necesare acum cativa ani. Terenul de joaca este global. Ca rezultat, mai mult decat in alte functiuni, interactiunea cu parteneri externi este mult mai frecventa.

5. In Supply chain management se opereaza cu date complexe. Conform Harvard Business Review expertul in analiza datelor este, in 2013, cea mai “sexi” profesie a secolului.  Conform HBR, acesta este un profesionist cu pregatirea si curiozitatea de a face descoperiri in lumea complexa a datelor. Abilitatea de a genera business intelligence prin analiza de date complexe, in timp real, devine, rapid, o abilitate importanta in supply chain management, care schimba regulile jocului.
 
In calitate de Manager sau Profesionist in achizitii, aprovizionare, retail, logistica, ai vrea sa ai o perspectiva completa, de ansamblu in Supply Chain Management?

Descopera si tu cum poti crea valoare si profit folosind tehnicile, conceptele si strategiile Supply Chain Management, cea mai moderna abordare a managementului companiei si proceselor de achizitii-livrare
 

Poti deveni un profesionist si mai bun, inscriindu-te la cursul de Supply Chain Management.
Inscrie-te acum!

Categorie

EMBA, manager

Aduc in cadrul cursurilor de care le sustin vasta experienta de management general in diferite industrii precum... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.