fbpx 7 stiluri principale de învățare. Descoperă-l pe al tău. | Learning Network Mergi la conţinutul principal

7 stiluri principale de învățare. Descoperă-l pe al tău.

Învățarea este un proces pe cât de social, pe atât de personal. Și, mai ales, personalizat. Toate lumea învață, însă fiecare învață diferit. De aici, diverse stiluri în care ne regăsim cel mai bine și care constitutie fundamentul pentru procesul de învățare al fiecăruia. Ele sunt predilecte, însă, în realitate și în practică, cu toții ne folosim de toate aceste categorii sau stiluri, în funcție de tematicile învățării. Unele se grefează clar pe un stil sau altul, în timp ce altele se folosesc de mai multe sau chiar toate. Oricum, pe cât posibil, este indicat ca întotdeauna să creăm experiențe de învățare care să implice cât mai multe din aceste stiluri. Aceasta va fi de ajutor pentru cel care învață, conducând și o un grad de retenție a învățării mai mare pe termen lung. 
Sunt 7 stiluri principale de învățare. Descoperă-le și vezi care este al tău:

1. Vizual

Preferința celor care au acest stil de învățare este aceea de a folosi imagini, fotografii, diagrame, culori și mindmaps-uri.

2. Fizic

Cei care au acest stil de învățare sunt cei care "învață făcând" și își folosesc corpul pentru a-i ajuta și asista în procesul de învățare. Desenarea diagramelor, folosirea de obiecte sau jocul pe roluri fac toate parte din acest stil.

3. Auditiv

În acest stil, se regăsesc cei care preferă sunetele, ritmurile, muzica, înregistrările, rimele. O metodă indicată pentru acest stil este folosirea diverselor tipuri de intonație. 

4. Verbal

Cel care învață cel mai bine prin acest stil este cel care preferă cuvintele, atât cele vorbite, cât și cele scrise. El fructifică la maximum tehnicile de învățare bazate pe cuvinte, în orice formă de prezentare pot veni ele.

 

Invatarea este vocatia și pasiunea ta? Te invităm să descoperi și să te alături celui mai inovativ și complex eveniment anual dedicat profesioniștilor în învățare și dezvoltare- Learning Network Festival

 

5. Logic

În această categorie, îi regăsim pe cei care folosesc logica, raționamentele și "sistemele" pentru a explica și înțelege conceptele cu care vin în contact. Scopul lor este acela de a înțelege motivele și raționamentele din spatele învățării și să aibă o abilitate bună de a înțelege ansamblul general.

6. Social

Cei care se regăsesc în acest stil sunt cei cărora le place să învețe în grupuri sau împreună cu alți oameni și care își doresc să muncească cu ceilalți pe cât de mult posibil.

7. Solitar

În acest caz, cel care învață preferă să o facă singur, iar metoda este aceea de autoînvățare.

 

 

sursa: learndash.com

Companie
Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.