fbpx Actualizari de Comp&Ben: 7 preocupari, 7 cai, 7 solutii | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Actualizari de Comp&Ben: 7 preocupari, 7 cai, 7 solutii

De la an la an, cu siguranta, si tu, ca si noi, ceilalti, iti propui cat mai multe imbunatatiri ale muncii tale. Unele care sa te faca sa fii mai eficient, mai concentrat, mai adaptabil si care sa te ajute sa eviti cat mai mult situatiile dificile. Iar daca acestea mai apar pana la urma, sa le poti gestiona cu usurinta. 
In aceste privinte, nici HR-ul si, in special sau mai ales, nici sectorul de Comp&Ben nu fac nota aparte. Am putea spune ca, din contra! La cate provocari trebuie sa faca fata profesionistii de aici, nicicum nu au cum sa fie prea multe variantele de optimizare a muncii.
Iti prezentam azi 7 dintre ele. Cine stie, poate sunt exact ceea ce aveai nevoie acum:

1. Dezvolta rapoarte de compensatii regulate
Informatia devine din ce in ce mai importanta in fata tuturor incertitudinilor cu care lumea in general si afacerile in special se confrunta. Iar a sti cum sa reactionezi si sa anticipezi intrebarile angajatilor tai nu este nicidecum o chestiune lipsita de importanta.
De aceea, in prezent, este cazul dezvoltarii unor rapoarte lunare privind compensatiile. Sau si mai des daca este necesar. 
La ce ar trebui sa te uiti in fiecare luna? 
Macar la rata de piata sau la cum te descurci pe pietele in care te afli in competitie pentru atragerea de talente.
In functie de obiectivele organizatiei tale, ai mai putea alege in plus primele 10 joburi ce se confrunta cu o stare critica sau primii 12 cei mai valorosi angajati pentru a le urmari regulat compensatiile disponibile pe piata.
Odata ce realizezi aceste rapoarte, nu le tine doar pentru tine, ci imparta-le in mod regulat cu cei din conducerea organizatiei si familiarizeaza-i cu vizualizarea panoului de compensatii.

2. Pregateste-ti si antreneaza-ti managerii sa comunice despre compensatii
Anul trecut, s-a dovedit ca cele mai multe conversatii legate de plata se produc intre angajati si manageri. Astfel, angajatii se simt cu mult mai implicati si au mai multa incredere in managerii lor atunci cand aceste discutii sunt bine facute. Si, tot asa, s-a aflat ca majoritatea companiilor nu are incredere in managerii lor atunci cand vine vorba ca acestia sa poarte discutii efective despre plata angajatilor. In timp ce companiile au incercat sa aiba traininguri cu managerii lor de tipul one-and-done, se pare ca un angajament in derulare in privinta pregatirii managerilor ar putea avea mai mult succes in cresterea competentelor acestora. In acest moment, una dintre solutii ar fi aceea de a construi un caz pentru un training constant in vederea cresterii aptitudinilor managerilor de a comunica pe subiectul compensatiilor. Pentru aceasta, ei au nevoie de o intelegere mai profunda asupra detaliilor si scopului planului de compensatii. Totusi, nu te speria. Nu trebuie sa epuizezi bugetul facand-o! In loc de asta, ia mai bine in considerare conducerea de grupuri de manageri pentru a-i ajuta sa se antreneze si sa invete reciproc.

3. Faciliteaza includerea managerilor in deciziile legate de plata
Aceasta nu este o dorinta noua. Specialistii din HR si Comp s-au straduit din greu pentru a se asigura ca managerii beneficiaza de toate datele de care au nevoie pentru a aloca cresteri celor pe care ii au in subordine. Insa, s-a dovedit ca nu intotdeauna mai multa informatie este si mai buna. Uneori, mai mult inseamna mai putin. Astfel, s-a ajuns la concluzia asupra necesitatii de a oferi managerilor doar informatia anume de care acestia au nevoie. O varianta ar fi PayScale Crew. O alta ar fi sa ii intrebati pe manageri ce au nevoie sa stie.

4. Rezultate recompensate sau platit pentru performanta. Varianta 2.0
S-a petrecut destul de multa vreme evaluandu-se...evaluarea performantei. Multe companii si-au schimbat procedeele in acest sens, ajungandu-se pana la varianta de feedback in timp real. In acest moment, preocuparea este de a gasi caile cele mai bune si corecte de a lega plata de rezultate, folosindu-se de modalitati moderne de plata pentru performanta, concentrarea pe rezultate si moduri creative in privinta platii.

5. Cauta date de piata  proaspete legate de compensatii pentru joburile cele mai cautate
Discutiile despre piata competitiva nu sunt nici ele noi. Mai nou insa a fost de a se vedea cum unele dintre cele mai ''fierbinti'' abilitati pot impacta asupra platii joburilor cele mai cautate. Abilitati precum Django sau Scala pot creste plata cu 20 pana la 29%. Daca esti pe piata, asta inseamna deja competitie, iar a te mentine in topul tendinteelor pietei devine mai mult decat o chestiune de ''ar fi frumos daca..''. Astfel, in prezent, se cere identificarea joburilor de top si a acelor abilitati pe care organizatia ta trebuie sa le detina. Pentru asta, urmareste cum compensatiile se misca pe piata ta in timp real, cu date corecte si mereu innoite.

6. Antreneaza-ti angajatii sa inteleaga deciziile privitoare la compensatii
S-a tot vorbit despre Millennials. Unul din lucrurie pe care il stim despre acestia este acela ca sunt buni cautatori strangatori de informatie. Crescand cu internetul la ddispozitie si datorita informatiilor atat de variate disponibile online referitoare la toate tipurile de salarii, ei sunt chiar priceputi in a obtine datele propriilor compensatii. 
In mod obisnuit, asa cum se stie, datele pe care angajatii le pot accesa nu sunt si cele pentru uzul de business, nu iau in considerare strategia de compensatii a organizatiei si nu sunt chiar in totalitate verificate.
Este timpul acum sa schimbam toate acestea. Daca angajatii deja cauta informatii, de ce sa nu impartasesti cu ei informatiile pe care le detii in privinta compensatiilor? Pregateste-i sa inteleaga strategia ta de compensatii si cum jobul lor se integreaza in marele tablou. In vremurile de acum, este necesara luarea deciziei pentru cresterea transparentei planului tau de compensatii si antrenarea angajatilor in privinta motivelor si motivatiilor compensatiilor din oganizatie.

7. Revizuieste strategia de compensatii
Revizuirea strategiei de compensatii trebuie sa devina o practica regulata. 
Sustine ea strategia referitoare la talente? Te ajuta ea sa faci angajari de succes? Sa pastrezi talentele de top? sa iti atingi obiectivele de afaceri? 
Daca nu, revizuieste-o. 
Strategiile de compensatii nu mai reprezinta strategii pe termen lung, care odata facute, sunt uitate de vreme. Ele sunt strategii in miscare, vii care cresc si evolueaza odata cu prioritatile tale de business. 

Poate ca aceste solutii vor deveni curand practici obisnuite si vor crea o alta fata a HR-ului si Comp&Ben-ului. Oricum ar fi, mentine totul simplu si nu uita ca, raspunzand, rezolvi. Dar, mai ales, nu uita ca noi ne vedem toamna aceasta la Reward & Engage - Conferinta de compensații și beneficii acolo unde, ca de fiecare data, profesionistii se reunesc pentru a da o noua fata muncii lor.

 

sursa: humanresourcestoday.com


 

Categorie

Specialist în comunicare şi imagine publică şi internă în domeniul de business si politici sociale, marketing online și PR. Learning... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.