fbpx Ajută-ți cursanții să obțină rezultate maxime cu efort minim | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Ajută-ți cursanții să obțină rezultate maxime cu efort minim

Învățarea cere efort. Iar ca trainer ai nevoie să îți ajuți cursanții să iasă din zona de confort și să țintească spre un scop mai provocator. Dar această nu înseamnă însă să pierzi timpul folosind metode grele de învățare. În acest caz, greu înseamnă total greșit. A crea provocări și a munci susținut este cât se poate de indicat, însă pierderea de timp  urmărind ceva ce ar putea fi făcut în jumătate din timpul ce i-a fost alocat este greșită. Această nevoie de eficacitate și eficiență înseamnă că ar trebui să cauți "scurtături" pentru a maximiza experiența de învățare atât pentru tine ca trainer, cât și pentru cursanții tăi. 
Iată câteva exemple în acest sens:

Obține materiale de training de calitate

Ar putea fi cărți, video-uri de tip "cum să" sau orice alt suport de training. Nu are niciun rost să înveți totul de la bază de unul singur. Ai putea să fii persoana cea mai talentată din lume și, cu toate astea, nu poți ignora ceea ce predecesorii tăi au explorat într-un anumit domeniu și au lăsat și pentru ca alții să folosească. Cărțile sunt principala sursă prin care cunoașterea este capturată, reținută și transferată. Folosește-le în avantajul tău. 

Vino la Learning Network Festival: Design. Delivery. Techology

Obține acces la traineri, coach-i și mentori

Cărțile sunt extraordinare, însă marea parte a învățării se produce prin acțiuni și activități practice. De aceea, a-ți urmări colegii în timpul unei sesiuni de training poate accelera semnificativ învățarea. În plus, un trainer bun își ajută cursanții să evite căile care nu conduc la niciun rezultat și le concentrează atenția pe ariile mai vulnerabile sau pe cele pe care cursanții nu le consideră încă a fi importante.

Obține instrumente fizice, software-uri și instrumente moderne de e-learning

În prezent, ai la dispoziție o multitudine de astfel de instrumente, iar ignorarea lor înseamnă să expui cursanții la aceleași și aceleași metode de învățare folosite și acum zeci sau sute de ani. Odată cu explozia informației și a cunoașterii, în zilele noastre, un cursant are nevoie să acopere o arie cu mult mai largă, iar vechile metode pot fi prea încete sau inadecvate. Oricine folosește metodele moderne de învățare va fi mai competitiv în tot ceea ce privește actul învățării și își va atinge cu mult mai repede și mai bine obiectivele.

Ca sa vezi dacă ești pe calea cea bună, uite la ce întrebări ai nevoie să îți răspunzi:

1. Cauți să obții materiale de calitate pentru training pentru a te pregăti și antrena să devii un trainer și mai bun?
2. Ce instrumente folosești pentru a-ți îmbunătăți propriile abilități de a face training cu ceilalți? Cât timp petreci ca să te documentezi și să descoperi asemenea instrumente?
3. Ai acces la mentori și traineri experimentați și care te pot ajuta?
4. Consideri că abordarea ta asupra propriului training este una eficientă? Cum o poți face să devină și mai eficientă? Petreci timp identificând ariile prioritare sau punctele slabe specifice în așa fel încât să te poți concentra pe ceea ce contează cel mai mult?

Citește și: Practicile trainerilor de succes.
sursa: skillsconverged

Companie
Categorie

Specialist în comunicare şi imagine publică şi internă în domeniul de business si politici sociale, marketing online și PR. Learning... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.